
Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος των Νεοελληνικών κειμένων της Α΄ Γυμνασίου, της προσπάθειας να αγαπήσουν οι μικροί/ες μαθητές/τριες μας τη Λογοτεχνία και με αφορμή τη δημιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Νεμέας και την ημέρα ποίησης (21 Μαρτίου) καλέσαμε τη συγγραφέα και ποιήτρια κ. Ευαγγελία Ρουμελιώτη- Δαρσινού, με καταγωγή από τη Νεμέα, την Παρασκευή 28 Μαρτίου, να μιλήσει στα παιδιά για λογοτεχνία και να αναλύσει με τους μαθητές τους ήρωες του βιβλίου της «Ο καλός θείος». Μικρά διηγήματα από το εν λόγω βιβλίο διδάχθηκαν στην τάξη ως παράλληλα κείμενα των προτεινόμενων από το υπουργείο κειμένων.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν μεγάλος καθώς μέσα από τα διηγήματα της συγγραφέως γνωρίσανε τη Νεμέα μια άλλης εποχής (δεκαετίες ’60- ’70) καθώς οι ήρωές της ήταν εμπνευσμένοι από τους κατοίκους της περιοχής.

Η ίδια ανέφερε: “Ήταν μια ευτυχισμένη μέρα, γεμάτη συγκίνηση για μένα, καθώς βρέθηκα στο Γυμνάσιο Νεμέας, στην πατρίδα μου, από το οποίο αποφοίτησα. Μίλησα για λογοτεχνία, διάβασα ποιήματά μου στους μαθητές, κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση, ενθουσιάστηκα που ο Δημήτρης μου διάβασε ένα δικό του ποίημα, και που η Ελένη μου ανέφερε ότι διαβάζει 3 λογοτεχνικά βιβλία το μήνα. Είναι παρήγορο να υπάρχουν εκπαιδευτικοί δημιουργικοί που εμπνέουν τους μαθητές τους να διαβάζουν λογοτεχνία, σε μια εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «κλέψει» το διάβασμα».
Την δράση φιλαναγνωσίας αυτή, οργάνωσε η φιλόλογος του Γυμνασίου Νεμέας κα. Πιπίλου Μαρία.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
https://blogs.sch.gr/gymnemea/2025/04/01/drasi-filanagnosias-sto-gymnasio-nemeas-28-03-2025/
