«Με λογισμό και μ’ όνειρο». Το μότο – απόφθεγμα του σχολείου.

Γυμνάσιο Σαραβαλίου – Με λογισμό και μ’ όνειρο

3 4

Το Γυμνάσιο Σαραβαλίου απέκτησε το δικό του μότο – απόφθεγμα! Μια φράση δηλαδή εμβληματική, που προσελκύει την προσοχή του δέκτη και δίνει το στίγμα του πομπού για την κατεύθυνση στην οποία θέλει να κινηθεί.

Πυξίδα  του σχολείου μας μια φράση από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους (Σχεδίασμα Γ΄) του Διονύσιου Σολωμού, του εθνικού μας ποιητή. Σε μια εποχή διαρκώς μεταβαλλόμενη, που δίνει έμφαση στο τεχνοκρατικό πνεύμα και κάποτε ξεχνά τον ίδιο τον άνθρωπο, το σχολείο μας επιλέγει να συνταιριάξει το ρεαλισμό με τη φαντασία, τον ορθολογισμό με τη δημιουργικότητα, την πράξη με τη θεωρία, το λογισμό με τ’ όνειρο. Γιατί επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση ανθρώπων ολοκληρωμένων, που θα έχουν πνευματικές, αλλά και συναισθηματικές ικανότητες. Ανθρώπους ποιοτικούς, με ικανότητα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος, ανθρώπους αισιόδοξους, ανθρώπους εν τέλει ελεύθερους!

Το κείμενο είναι της φιλολόγου του σχολείου μας κ. Θωμαΐδου Μαρίας.

dream 0

Πηγές εικόνων.

Εξώφυλλου: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/355789_poio-einai-oneiro-ton-oneiron-toy-anthropoy

Εντός του άρθρου: https://www.kathimerini.gr/k/sunday-edition/759160/me-logismo-kai-m-oneiro/

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Περί ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 176 Άρθρα
Georgios F. Giotopoulos is the Headmaster of Junior High School of Saravali, Patras, Greece. He has 22 years' experience as an adult trainer in the field of vocational training. His interests concern transformative learning and especially transformative learning through aesthetic experience, vocational training, adult education, education management, and teachers’ evaluation. https://eap.academia.edu/GeorgeGiotopoulos https://www.researchgate.net/profile/Georgios_Giotopoulos2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης