Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Φυσικής Γ Γυμνασίου

Μελετώντας την ενότητα του Ηλεκτρισμού με τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ Γυμνασίου, της ενότητας εκείνης που έχει επηρεάσει εντονότερα την καθημερινή ζωή των ανθρώπων από τις αρχές του 20 ου αιώνα, γνωρίσαμε ή διευκρινίσαμε έννοιες που υπήρχαν συγκεχυμένες στο μυαλό των παιδιών.
Θέλοντας ακόμα τα παιδιά να δουν πως και από ποιους θεμελιώθηκαν όλα αυτά τα ενδιαφέροντα στοιχεία που μελετούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, άρχισαν να ερευνούν τη ζωή και το έργο δύο μεγάλων επιστημόνων και θεμελιωτών του ηλεκτρισμού, του Σαρλ Κουλόμπ (Coulomb, 1736-1806) και του Αντρέ-Μαρί Αμπέρ (André-Marie Ampère, 20/1/1775 – 10/6/1836). Έτσι συγκέντρωσαν σημαντικές πληροφορίες που τους βοήθησαν στην καλύτερη εμπέδωση των μαθημάτων καθώς και στην επέκταση των γνώσεών τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνονται στις εξαιρετικές παρουσιάσεις που δημιούργησαν!!! Οι εργασίες έγιναν με την επίβλεψη, καθοδήγηση και συμβουλευτική της καθηγήτριάς τους κ. Αθανασίας Δημητρακοπούλου.
Μπράβο παιδιά! Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!

http://blogs.sch.gr/gymsarav/files/2024/01/AMPERE-COULOMB_Γ1.pdf

http://blogs.sch.gr/gymsarav/files/2024/01/AMPERE-COULOMB_Γ2.pdf

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Περί ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 154 Άρθρα
Georgios F. Giotopoulos is the Headmaster of Junior High School of Saravali, Patras, Greece. He has 22 years' experience as an adult trainer in the field of vocational training. His interests concern transformative learning and especially transformative learning through aesthetic experience, vocational training, adult education, education management, and teachers’ evaluation. https://eap.academia.edu/GeorgeGiotopoulos https://www.researchgate.net/profile/Georgios_Giotopoulos2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης