Τι είναι φιλία;

       Εγώ ξέρω πως φιλία ονομάζεται μια σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου αλλά και διαφορετικού φύλου. Ένα κύριο χαρακτηριστικό που υπάρχει στη φιλία είναι η αμοιβαία αφοσίωση και κατανόηση χωρίς να υπάρχει συμφέρον ή κίνητρο. Φιλία είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων. Η φιλία δεν καθορίζεται από την ηλικία, το χρώμα, την καταγωγή ή τη φυλή.

       Η φιλία βοηθάει τα παιδιά αλλά και τους εφήβους να κοινωνικοποιούνται και να δημιουργούν πολλές παρέες. Η φιλία χτίζεται την περίοδο της ενηλικίωσης και συνήθως παίρνει χρόνο για να παγιωθεί. Αυτός ο χρόνος θα βοηθήσει τα άτομα να καταλάβουν ο ένας τον άλλον, να δουν αν θα μπορέσουν να δείξουν εμπιστοσύνη στο μέλλον, αλλά κι αν θα μπορέσουν να εκφράσουν τα συναισθήματα ή τις σκέψεις τους χωρίς να φοβούνται αν θα τους κακολογήσουν, κοροϊδέψουν, απορρίψουν ή ακόμη και να τους εγκαταλείψουν.

      Να ξέρεις πως μπορείς να ακουμπήσεις στον ώμο του. Να μπορείς να είσαι σίγουρος πως θα σε στηρίξει, όταν τον έχεις ανάγκη. Μέσα στη φιλία πρέπει να υπάρχει αγάπη και ειλικρίνεια. Εάν η εμπιστοσύνη σπάσει, τότε δύσκολα μπορεί να «επιδιορθωθεί». Ο αληθινός φίλος θα σου πει ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Αυτό ξέρω πως ονομάζεται φιλία και, ό,τι και να συμβεί, τίποτα και κανένας δε μπορεί να την σπάσει!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης