Eden Alen

Η Έντεν Αλέν (Eden Alene ; εβραϊκά : עדן אלנה‎ ; 7 Μαΐου 2000), γνωστή απλώς ως Έντεν, είναι Ισραηλινή τραγουδίστρια. Θα εκπροσωπούσε το Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19. Ωστόσο, το κανάλι του Ισραήλ, KAN, που είναι υπεύθυνο για την συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό, ανακοίνωσε ότι η Έντεν θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό του 2021. Στον τελικό του διαγωνισμού κατέλαβε τη 17η θέση με το τραγούδι «Set Me Free».

Η Αλέν γεννήθηκε στο Κάταμον της Ιερουσαλήμ από Εβραίους γονείς Αιθιοπικής καταγωγής που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από την Αιθιοπία. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν η ίδια ήταν δυο ετών. Από τότε, δεν κράτησε επαφές με τον πατέρα της. Φοίτησε σε εβραϊκό γυμνάσιο και λύκειο και το 2018 ξεκίνησε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία της.

Τον Οκτώβριο του 2017, συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του X Factor Israel. Κατά την πρώτη οντισιόν, τραγούδησε το «Stone Cold» της Ντέμι Λοβάτο. Τον Ιανουάριο του 2018 κέρδισε το φινάλε της σεζόν.

Τον Απρίλιο του 2018, ερμήνευσε ένα τραγούδι από τον Αρκάδι Ντούκουιν στην τελετή φωτισμού που άνοιξε τους εορτασμούς της 70ης επετείου της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ.

Τον Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο σινγκλ της, «Better».

Τον Φεβρουάριο του 2019, πριν από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ, κυκλοφόρησε μια έκδοση του τραγουδιού «Save your Kisses for Me» από τους Brotherhood of Man, το οποίο κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1976.

Τον Μάρτιο του 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο της σινγκλ, «When It Comes to You», το οποίο παρήγαγε ο Αμερικανός παραγωγός Τζούλιαν Μπουνέτα. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος σε μια παραγωγή Ισραηλινών στο Little Shop of Fears.

Το 2019 συμμετείχε στην έβδομη σεζόν του Rising Star, κερδίζοντας την πρώτη θέση στις 4 Φεβρουαρίου του 2020. Ως νικήτρια θα εκπροσωπούσε το Ισραήλ στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 που θα πραγματοποιείτο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο διαγωνισμός αναβλήθηκε και η Αλέν εκπροσώπησε τη χώρα της το 2021 με το τραγούδι «Set Me Free».

Παρακολούθησε το Δευτεροβάθμιο Σχολείο του Εβραϊκού Πανεπιστημίου και, το 2018, ξεκίνησε την υποχρεωτική υπηρεσία της Ισραηλινής Δύναμης Άμυνας, σε στρατιωτικό συγκρότημα. Η Έντεν ζει τώρα στο Κιριάτ Γκατ του Ισραήλ.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης