ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑ-ΚΥΚΛΩΣΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου, στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Προσέχω το οικολογικό μου αποτύπωμα», πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική — αλλά και επιβραβευτική — εκδρομή μας στον Λαγκαδά. Πρώτος μας σταθμός ήταν το Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ η μέρα μας έκλεισε ιδανικά με ξεκούραση και διασκέδαση στο αναψυκτήριο των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά.

Οι μαθητές είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ιδιαίτερα κατατοπιστική και ουσιαστική παρουσίαση γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης — ένα ζήτημα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Τονίστηκε η σημασία της περιβαλλοντικής μας ευαισθητοποίησης και η ανάγκη να περιορίσουμε τα απορρίμματα μέσα από καθημερινές συνειδητές επιλογές.

Αμέσως μετά, περάσαμε στην πράξη! Με την καθοδήγηση των υπευθύνων, ανακυκλώσαμε υλικά που είχαμε φέρει μαζί μας από το σπίτι ή το σχολείο. Η συμμετοχή μας ήταν τόσο ενθουσιώδης, που η ποσότητα υλικού που συγκεντρώθηκε κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική. Ως ανταμοιβή για την προσπάθειά μας, λάβαμε κουπόνια ανταποδοτικής αξίας, τα οποία εξαργυρώθηκαν στον ΑΒ Βασιλόπουλο με την αγορά χυμών για όλους τους συμμετέχοντες.

Η εκδρομή έκλεισε με χαλαρές στιγμές: κολατσιό, παιχνίδι και ξεκούραση στο πράσινο και ήσυχο περιβάλλον του αναψυκτηρίου των Ιαματικών Λουτρών. Ήταν μια μέρα γεμάτη μάθηση, συνεργασία και χαρά — από αυτές που δεν ξεχνάς εύκολα.

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ότι όταν η εκπαίδευση συνδυάζεται με δράση και επιβράβευση, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Και το οικολογικό μας αποτύπωμα… λίγο πιο ελαφρύ!

Δείτε φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Τάρα Λέιντεν Γ5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης