Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο με την εφαρμογή Timelooper!

timelooper_b2

Ιστορικά κτίρια, όπως ο Πύργος του Λονδίνου είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας. Χάρη σε μια νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη και να ταξιδέψετε στο χρόνο.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone και μια ειδική συσκευή εικονικής πραγματικότητας – για να μεταφερθείτε εικονικά στον Πύργο, για παράδειγμα, 750 χρόνια πριν, στο 1255, όπως τον αναπαρέστησε ο Andrew Feinberg, ένας από τους συνιδρυτές της Timelooper. Αντί για μια πολυσύχναστη τουριστική περιοχή του Λονδίνου,ο Feinberg βλέπει μια μεσαιωνική αγορά και ένα πανίσχυρο φρούριο.
«Έχουμε επικαλύψει την υπάρχουσα υποδομή με την υποδομή του πύργου και του περιβάλλοντος χώρου στο Λονδίνο του 13ου αιώνα. Για παράδειγμα, εκεί που βλέπετε ένα Starbucks μπορείτε να δείτε τον πύργο, όπως είναι σήμερα με την τάφρο χωρις νερό. Όταν μεταφερθείτε πίσω στο χρόνο, θα δείτε πραγματικά την ιστορικά λεπτομερή αναπαράσταση του πύργου στο απόγειό του» εξηγεί στο Euronews o Feinberg.

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας γνωρίζει τεράστια απήχηση σε πολλούς τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Χρησιμοποιείται ήδη σε θεματικά πάρκα και μουσεία για να κάνει μοναδική την εμπειρία των επισκεπτών.

Η ενσωματωμένη ανίχνευση κίνησης στο smartphone επιτρέπει στους ταξιδιώτες του χρόνου φορώντας την ειδική συσκευή στο κεφάλι τους να περιηγηθούν στον εικονικό κόσμο. Τα βίντεο είναι βασισμένα στην τοποθεσία, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να επισκεφθούν τα μέρη για να ξεκλειδώσουν τις ιστορικές εμπειρίες.

 

ΠΗΓΗ

http://www.news.gr/tech/tech-nea/article/259136/taxidepste-piso-ston-hrono-me-thn-efarmogh.html

Δημήτρης Αϊβάζης και Γιάννης Λάλος

Σχολιάστε

Top