Στήλη: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο με την εφαρμογή Timelooper!

timelooper_b2

Ιστορικά κτίρια, όπως ο Πύργος του Λονδίνου είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας. Χάρη σε μια νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη και να ταξιδέψετε στο χρόνο.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone και μια ειδική συσκευή εικονικής πραγματικότητας – για να μεταφερθείτε εικονικά στον Πύργο, για παράδειγμα, 750 χρόνια πριν, στο 1255, όπως τον αναπαρέστησε ο Andrew Feinberg, ένας από τους συνιδρυτές της Timelooper. Αντί για μια πολυσύχναστη τουριστική περιοχή του Λονδίνου,ο Feinberg βλέπει μια μεσαιωνική αγορά και ένα πανίσχυρο φρούριο.
«Έχουμε επικαλύψει την υπάρχουσα υποδομή με την υποδομή του πύργου και του περιβάλλοντος χώρου στο Λονδίνο του 13ου αιώνα. Για παράδειγμα, εκεί που βλέπετε ένα Starbucks μπορείτε να δείτε τον πύργο, όπως είναι σήμερα με την τάφρο χωρις νερό. Όταν μεταφερθείτε πίσω στο χρόνο, θα δείτε πραγματικά την ιστορικά λεπτομερή αναπαράσταση του πύργου στο απόγειό του» εξηγεί στο Euronews o Feinberg.

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας γνωρίζει τεράστια απήχηση σε πολλούς τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Χρησιμοποιείται ήδη σε θεματικά πάρκα και μουσεία για να κάνει μοναδική την εμπειρία των επισκεπτών.

Η ενσωματωμένη ανίχνευση κίνησης στο smartphone επιτρέπει στους ταξιδιώτες του χρόνου φορώντας την ειδική συσκευή στο κεφάλι τους να περιηγηθούν στον εικονικό κόσμο. Τα βίντεο είναι βασισμένα στην τοποθεσία, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να επισκεφθούν τα μέρη για να ξεκλειδώσουν τις ιστορικές εμπειρίες.

 

ΠΗΓΗ

http://www.news.gr/tech/tech-nea/article/259136/taxidepste-piso-ston-hrono-me-thn-efarmogh.html

Δημήτρης Αϊβάζης και Γιάννης Λάλος

Τα ρομπότ του μέλλοντος θα φορούν… δέρμα χταποδιού!!

Ερευνητές στις ΗΠΑ και στην Ιταλία δημιούργησαν ένα πολυ-λειτουργικό τεχνητό δέρμα, που μπορεί να τεντωθεί εντυπωσιακά, να αισθανθεί την παραμικρή πίεση πάνω του και να εκπέμψει φως σε διάφορες αποχρώσεις. Η έμπνευση προέρχεται από το δέρμα των κεφαλόποδων όπως του χταποδιού.

Όπως έδειξαν τα τεστ ελαστικότητας, η επιφάνεια του τεχνητού δέρματος μπορεί να τεντωθεί έως 500%. Η ελαστικότητά του ξεπερνά κάθε άλλου τεχνητού δέρματος έως τώρα, ενώ θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σε μαλακά ηλεκτρονικά και ρομπότ που θα αλλάζουν σχήμα και χρώμα.

Στην περίπτωση ενός ρομπότ, ένα τέτοιο δέρμα θα του επέτρεπε να δείχνει προς τα έξω την «ψυχική διάθεσή» του αλλάζοντας χρωματισμούς ανάλογα με την περίσταση, πράγμα που θα διευκόλυνε την αλληλεπίδρασή του με τους ανθρώπους. Επίσης το δέρμα επιτρέπει στην οθόνη που έχει πάνω του ένα ρομπότ, να αλλάζει μέγεθος και σχήμα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης και του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Ρομπ Σέφερντ της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».

Το δέρμα μπορεί να αλλάζει διάφορα χρώματα, επειδή περιέχει διάφορα μέταλλα που εκπέμπουν διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός, όταν τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα (το φαινόμενο της ηλεκτροφωταύγειας). Έτσι π.χ. το μπλε παράγεται χάρη στην παρουσία χαλκού και το κίτρινο χάρη στο μαγνήσιο.

Το δέρμα μπορεί να βρει μελλοντικές εφαρμογές στους τομείς, της υγείας, των μεταφορών, των επικοινωνιών και της άμυνας. Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τον Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Πηγή http://www.news.gr/tech/tech-nea/article/257387/ta-rompot-toy-mellontos-tha-foroyn-derma.html

Ιωάννης  Λάλος  ΚΑΙ Δημήτρης Αιβάζης

Ο ουρανοξύστης- φίδι

Ο ουρανοξύστης-φίδι

Ο Ρώσος επιχειρηματίας και λάτρης του φουτουριστικού σχεδιασμού Vasily Klyukin, εμπνέεται από την κίνηση και το δέρμα του φιδιού και παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό όσο και ασυνήθιστο σχέδιο κτιρίου. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη με την ονομασία “Asian Cobra Tower”, ο οποίος θα φιλοξενεί γραφεία ή διαμερίσματα. Παρότι το μέγεθος του ουρανοξύστη που ακόμα βρίσκεται στα χαρτιά παραμένει άγνωστο, ο Klyukin έχει προβλέψει πώς θα αξιοποιήσει την κορυφή του κτιρίου: ανάμεσα στα μισάνοιχτα σαγόνια φιδιού, θα μπορούσε να λειτουργεί ένα εστιατόριο ή ένα κλαμπ, με μοναδική θέα στην πόλη. Τα φώτα της κατασκευής θα μπορούν να αλλάζουν χρώματα, ακριβώς όπως αλλάζουν τα φίδια δέρμα. Σύμφωνα με διάφορες παραδόσεις, τα φίδια συμβολίζουν την προστασία, τη σοφία και την αιώνια ζωή. Το διαμαντοειδές σχήμα του κελύφους του κτιρίου-φιδιού, είναι εμπνευσμένο από το Yin και το Yang. Μένει να δούμε αν, πού και πώς θα αποκτήσει υπόσταση αυτό το πρωτότυπο και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχέδιο.

ΠΗΓΗ http:/ /www.news.gr/tech/tech-nea/article/258376/o-oyranoxysths-fidi.html

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΒΑΖΗΣ

ΡΟΜΠΟΤ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

 

Ένα τετράποδο κινεζικό ρομπότ κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς περπάτησε 134,03 χιλιόμετρα χωρίς στάση.

Το ρομπότ δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών Τσονγκτσίνγκ με επικεφαλής τον καθηγητή ρομποτικής Λι Τσινγκντού και λέγεται «Βαδιστής Νο 1».

Δεν είναι όμως πολύ γρήγορο, καθώς χρειάσθηκε πάνω από δύο μέρες (54 ώρες και 34 λεπτά) για να κάνει το νέο ρεκόρ, προτού ξεμείνει από μπαταρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Γκίνες.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ απόστασης ήταν το αμερικανικό τετράποδο ρομπότ «Ρέϊντζερ» του Πανεπιστημίου Κορνέλ, το οποίο είχε διανύσει 65,2 χιλιόμετρα το 2011.

Οι Κινέζοι ερευνητές δήλωσαν ότι ο στόχος δημιουργίας του «Βαδιστή» είναι η ανάπτυξη ρομπότ που θα είναι χρήσιμα σε πραγματικές συνθήκες και θα αντέχουν σε καταστάσεις επικίνδυνες για τους ανθρώπους.

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχουν την «τιμητική» τους και άλλα ρομπότ, όπως ένα γερμανικό που είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος ρομποτικός βαδιστής με ύψος 15,5 μέτρα και ένα πανέξυπνο βρετανικό, το Cubestormer 3, που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε μόνο τρία λεπτά.

ΡΟΜΠΟΤ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΒΑΖΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.news.gr/

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ WINDOWS 10

Από τους Αϊβάζη Δημήτριο και Λάλο Ιωάννη Ραφαήλ

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πρώτη μεγάλη αναβάθμιση (update) του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10. Η αναβάθμιση είναι πλεόν διαθέσιμη για κατόχους υπολογιστών και ταμπλετών.

Η αναβάθμιση, η οποία αποτελεί, πλέον, αναπόσπαστο μέρος των Windows ως υπηρεσία, παρέχει σημαντικές ενημερώσεις για εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Windows Update for Business, Windows Store for Business, Mobile Device Management, Azure Active Directory, καθώς και νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Επιπλέον, περιλαμβάνει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών που απευθύνονται στους καταναλωτές, όπως βελτιώσεις στο πρόγραμμα πλοήγησης Microsoft Edge. Ακόμη, όλοι οι κάτοχοι Xbox One θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν επιλεγμένα παιχνίδια Xbox 360 στο Xbox One, χωρίς επιπλέον κόστος, με τo Xbox One Backward Compatibility.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα Windows 10 ήδη «τρέχουν» σε περισσότερες από 110 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, από τις οποίες περίπου 12 εκατομμύρια αφορούν υπολογιστές επιχειρήσεων.

Όσοι χρήστες έχουν, ήδη, εγκαταστήσει τα Windows 10, θα λάβουν την αναβάθμιση του Νοεμβρίου ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει στην υπηρεσία Windows Update της συσκευής τους. Αν διαθέτουν τα προηγούμενα λειτουργικά συστήματα Windows 7 ή Windows 8.1, θα λάβουν τη νέα αναβάθμιση, μόλις κάνουν τη δωρεάν εγκατάσταση των Windows 10.

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.news.gr/

Top