ΡΟΜΠΟΤ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

 

Ένα τετράποδο κινεζικό ρομπότ κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς περπάτησε 134,03 χιλιόμετρα χωρίς στάση.

Το ρομπότ δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών Τσονγκτσίνγκ με επικεφαλής τον καθηγητή ρομποτικής Λι Τσινγκντού και λέγεται «Βαδιστής Νο 1».

Δεν είναι όμως πολύ γρήγορο, καθώς χρειάσθηκε πάνω από δύο μέρες (54 ώρες και 34 λεπτά) για να κάνει το νέο ρεκόρ, προτού ξεμείνει από μπαταρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Γκίνες.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ απόστασης ήταν το αμερικανικό τετράποδο ρομπότ «Ρέϊντζερ» του Πανεπιστημίου Κορνέλ, το οποίο είχε διανύσει 65,2 χιλιόμετρα το 2011.

Οι Κινέζοι ερευνητές δήλωσαν ότι ο στόχος δημιουργίας του «Βαδιστή» είναι η ανάπτυξη ρομπότ που θα είναι χρήσιμα σε πραγματικές συνθήκες και θα αντέχουν σε καταστάσεις επικίνδυνες για τους ανθρώπους.

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχουν την «τιμητική» τους και άλλα ρομπότ, όπως ένα γερμανικό που είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος ρομποτικός βαδιστής με ύψος 15,5 μέτρα και ένα πανέξυπνο βρετανικό, το Cubestormer 3, που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε μόνο τρία λεπτά.

ΡΟΜΠΟΤ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΒΑΖΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.news.gr/

Σχολιάστε

Top