Κινητή…Τηλεφωνία

Κινητή…Τηλεφωνία

Η διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπου η επικοινωνία δεν είναι εφικτή, προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε απομακρυσμένες περιοχές ως προς την πληροφόρηση γεγονότων. Ειδικότερα, το διαδίκτυο (internet) με το οποίο πλέον μπορεί κανείς να συνδεθεί με το κινητό του ανά πάσα στιγμή όπου κι αν βρίσκεται, τον εξυπηρετεί σε πολλούς τομείς όπως στη δουλειά του, στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, στην άμεση ενημέρωση κ.α. Ακόμη, το κινητό τηλέφωνο έχει την δυνατότητα για λήψεις φωτογραφιών και βίντεο καθώς και μεταφορά των αρχείων αυτών. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου σήμερα είναι δίνει ασφάλεια στους ανθρώπους και τους εξυπηρετεί σαν μέσο μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης. Ωστόσο, πολλές φορές ως συσκευή μπορεί να προκαλέσει τόσο απλές όσο και σοβαρές ασθένειες όπως πονοκέφαλο, καρκίνο ή ακόμη την παράλυση νεύρων.
Όσον αφορά την υγεία του ανθρώπου, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η χρήση τέτοιων συσκευών ακόμη και 2 ώρες πριν πέσουμε για ύπνο, μας στερούν έναν υγιή ύπνο, ήρεμο και βαθύ ύπνο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ισορροπία του οργανισμού μας. Περισσότερο επηρεάζονται οι νέοι και οι έφηβοι. Η χρήση ενός κινητού ή της τηλεόρασης πριν κοιμηθούμε, προκαλεί καταστολή της μελατονίνης. Μιας χημικής ουσίας που έχει άμεση σχέση με το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας.
Τρόποι αντιμετώπισης για την αποφυγή της ακτινοβολίας: Είναι πολύ σημαντική η χρήση handsfree σε αντίθεση με τη χρήση ακουστικών Bluetooth καθώς αυτά αποτελούν μόνιμη πηγή ακτινοβολίας και σας βλάπτουν σε μικρές συνομιλίες. Η τοποθέτηση του κινητού είναι πολύ σημαντική κυρίως το βράδυ. Να αποφεύγονται η μεγάλες συνομιλίες καθώς μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνιες βλάβες, ενώ η περιοδική χρήση έχει μόνο παροδικές. Περιορίστε το χρόνο συνομιλίας σας ή καλύτερα συνομιλείτε μέσω SMS.
Μία άλλη έρευνα έγινε με την ερώτηση πόσα κινητά έχετε το 78% των μαθητών απάντησαν 1,το 11% απάντησαν 2 και το υπόλοιποι 11% περισσότερο από 2 ενώ το 90% των καθηγητών απάντησαν 1 και το 10% απάντησαν 2. Στην ερώτηση πόσες ώρες χρησιμοποιείται το κινητό γενικά το 47% των μαθητών απάντησαν περισσότερο από 2, το 35% 1-2, και το υπόλοιπο 18% 0-1 ενώ το 50% των καθηγητών απάντησαν 0-1, το 40% 1-2 και το υπόλοιπο 10% 3-4.

Τζιόλα Ελένη

Σχολιάστε

Top