Περίπατος στο στάδιο ή τί σημαίνει….εκδρομή

dsc00787

Την Πέμπτη, 9/12/2021, το σχολείο έπειτα από αίτημα του προέδρου του δεκαπενταμελούς στο σύλλογο διδασκόντων και στην διευθύντρια πραγματοποίησε τον τρίτο του περίπατο στο δημοτικό στάδιο του Κορωπίου «Γεώργιος Παπασιδέρης». Η ανακοίνωση της εκδρομής γέμισε χαμόγελα και λάμψη τα πρόσωπα μας. Μπορεί ο προορισμός να ήταν γνωστός και να είχαμε ξαναπάει αλλά στο άκουσμα και μόνο της εκδρομής η διάθεση άλλαξε, γιατί όπως και να γίνει δεν είναι το ίδιο να κάνεις μάθημα  από το να πας εκδρομή!

Μετά από είκοσι λεπτά περπάτημα φτάσαμε στο στάδιο. Γέλια, φωνές, τραγούδια και πηγαδάκια, ατελείωτες κουβέντες με φίλους και συμμαθητές είναι ό,τι καλύτερο. Τρέξαμε στα γήπεδα, άλλοι έπαιξαν μπάσκετ ή και ποδόσφαιρο, κάποιοι όμως προτίμησαν την μικρή οθόνη του κινητού τους.

Οι καθηγητές μας ήρεμοι αλλά με άγρυπνο μάτι  μας παρακολουθούσαν και επέβαλλαν την τάξη, αν έβλεπαν κάτι ανησυχητικό. Μάλιστα ο κύριος Μπαρμπαρόσος έπαιξε και ποδόσφαιρο!20211112_104656

Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο σχολείο ήδη σκεφτόμασταν την επόμενη εκδρομή.

Πραγματικά το σχολείο και η σχολική ζωή εκτός από φορέας γνώσης και καλλιέργειας έχει και κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό, όπως είναι οι εκδρομές που μπορεί να κουράζουν και κυρίως να αγχώνουν τους καθηγητές, γιατί νιώθουν υπεύθυνοι για εμάς αλλά είναι αναζωογονητικές, όπως το δροσερό αεράκι του χειμώνα!

Είναι μια ευκαιρία για μαθητές και καθηγητές να επικοινωνήσουμε,  να παίξουμε,….να διακόψουμε τον ρυθμό της κανονικότητας των σχολικών μαθημάτων και να νιώσουμε ευχάριστα.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές και την διευθύντρια η οποία πάντα μας συμπαραστέκεται, δικαιολογεί τα λάθη μας   και μας καταλαβαίνει!

Στράτος Αρχοντώνης, Γ1

Σχολιάστε