Πέμπτη 16 Απριλίου 2015 σήμερα, παραμονή της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής και στο χωριό οι Κρανιώτες ετοιμάζονται για να το γιορτάσουν. Πόλος έλξης για όλους το ξωκλήσι της Παναγιάς που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, περιμένει πολλούς επισκέπτες έτσι ώστε να υποδεχθούν την εικόνα της Παναγίας που έρχεται με την συνοδεία ιερέων και πλήθος κόσμου από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου.
Μικροί και μεγάλοι καταφτάνουν στο εκκλησάκι μετά από μία διαδρομή 45 περίπου λεπτών κατά την οποία διασχίζουν ένα δύσβατο αλλά απερίγραπτα όμορφο μονοπάτι.
Τις βραδινές ώρες και ενώ η εικόνα έχει τοποθετηθεί στην θέση της, ένα μέρος του μονοπατιού φωτίζεται με κεράκια στριμωγμένα στις πέτρες. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ψήσουν “στ’ Κατσιούλη τα μαντριά” απέναντι δηλαδή από το εκκλησάκι όπου το μέρος είναι προσβάσιμο και με αυτοκίνητο. Την τιμητική του έχει και το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων που βρίσκεται 20 περίπου λεπτά από αυτό της Παναγίας. Τέλος οι πιο τολμηροί κοιμούνται το βράδυ σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για την προστασία τους και κυρίως για την αποφυγή του κρύου. Εδέσματα, κρασί και καφές προσφέρονται από τις γυναίκες του χωριού σε όλους τους επισκέπτες.





































'

