Το ΓΕΛ Μελίκης συναντά το συγγραφέα Γρηγόρη Φεϊζατίδη……..

Την Τετάρτη, 11 Απριλίου 2024, επισκέφθηκε το σχολείο μας, ΓΕΛ ΜΕΛΙΚΗΣ, ο οδοντίατρος-συγγραφέας, κ. Φεϊζατίδης Γρηγόρης, ο οποίος έχει διακριθεί πολλές φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Μάλιστα ο κ. Φεϊζατίδης δώρισε στη βιβλιοθήκη του σχολείου τη συλλογή διηγημάτων του, «Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα», που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, αφού διαπραγματεύεται καταστάσεις που αποτυπώνουν ρεαλιστικά τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Η άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκληση μας, γέμισε χαρά τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, καθώς έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να του υποβάλλουν ερωτήσεις για το διήγημα του, «Ανάμεσα τ’ Αγιαννιού και του Αγίου Χαραλάμπους» που διαβάστηκε στην τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
Ο κ. Φεϊζατίδης, με άνεση και φιλική διάθεση, μετά την ανάγνωση αποσπασμάτων του διηγήματος από τη φιλόλογο, κ. Αργυριάδου Αγγελική, κέρδισε το ενδιαφέρον των μαθητών, καθώς αναφέρθηκε σε μύθους, δοξασίες αλλά και σε παραδόσεις του τόπου μας, και εξήγησε μετά από αντίστοιχη ερώτηση μαθήτριας, γιατί επίλεξε μία ιστορία που ανάγεται στον κόσμο του φανταστικού. Απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, που τον εντυπωσίασαν για την ευστοχία τους και συζήτησε μαζί τους για την αξία της Λογοτεχνίας και τη δύναμη που έχει ο γραπτός λόγος ιδιαίτερα σε μία εποχή που η εικόνα υπερέχει έναντι του γραπτού κειμένου. Βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν ότι η Λογοτεχνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός ένα πολιτιστικό φαινόμενο που καταγράφει τη ζωή και τις αξίες της, όπως την παράδοση, την ξενιτιά, την ειρήνη, τον πόλεμο, την αγάπη, τη φιλία, αξίες που έχουν διαχρονικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον με τη σφραγίδα του εκάστοτε πάντα λογοτέχνη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης