Συναρπαστικοί προορισμοί εκτός Ευρώπης

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το depositphotos_14231263-stock-photo-travel και η αρχική πηγή βρίσκεται https://www.google.com/search?q=ταξίδια+φωτογραφίες&sxsrf

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το gr.depositphotos.com και η αρχική πηγή βρίσκεται https://gr.depositphotos.com/14231263/stock-photo-travel.html .  Άδεια χρήσης: Η φωτογραφία «Ταξίδια» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπικούς και εμπορικούς σκοπούς, σύμφωνα με τους όρους της royalty-free άδειας χρήσης.

Αγαπητοί φίλοι, μέσω του σχολικού περιοδικού μας, θα σας ταξιδεύω σε μοναδικούς, συναρπαστικούς προορισμούς, εκτός Ευρώπης.  Θα σας δίνω πληροφορίες για ταξίδια μοναδικά, αλλά και εξωτικά, αναρτώντας φωτογραφίες και παρέχοντας χρηστίκες ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες θα αφορούν αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, αρχαιολογικούς χώρους, εστιατόρια και πολλά άλλα.  Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα ταξίδια είναι απόλαυση, απόδραση από την καθημερινότητα, εμπειρίες, αναμνήσεις και φυσικά γνώσεις.  Ελπίζω να γίνετε φανατικοί αναγνώστες μου και συνοδοιπόροι μου σ’αυτόν τον μαγικό κόσμο, διαβάζοντας τα άρθρα μου.

 

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Πρώτος προορισμός η Αίγυπτος, μία χώρα στο ΒΑ άκρο της Αφρικής, αποτελούμενη κυρίως από έρημο – 95% της επιφάνειάς της -, απομονωμένες πόλεις- οάσεις και εύφορες πεδιάδες κατά μήκος του Νείλου.  Η Γη των Φαραώ, μία χώρα μυστηριώδης και αινιγματική, άρρηκτα συνδεδεμένη με έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Γης.

Ακολουθείστε με σε ένα ταξίδι συναρπαστικό στο Κάιρο, τις Πυραμίδες της Γκίζας, το Νείλο, την Αλεξάνδρεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περίφημη βιβλιοθήκη της, στο σπίτι-μουσείο του Κ.Π.Καβάφη, στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ.  Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για ένα ταξίδι 4-5 ημερών, στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και τον μαγευτικό Νείλο.

Great_Sphinx_of_Giza_(foreground)_Pyramid_of_Menkaure_(background)._Cairo,_Egypt,_North_Africa

 Η Νεκρόπολη της Γκίζας

 Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το Wikimedia Commons, the free media repository και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Great_Sphinx_of_Giza_(foreground)_Pyramid_of_Menkaure_(background)._Cairo,_Egypt,_North_Africa.jpg.  Άδεια χρήσης Creative Commons: CCO.

Ενδεικτικά ένα 4ήμερο ταξίδι στην Αίγυπτο (Κάιρο-Αλεξάνδρεια-Πυραμίδες της Γκίζας), ξεκινά από 498€ το άτομο.  Περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάιρο-Αθήνα, διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό, γεύματα, ξενάγηση σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μεταφορές-μετακινήσεις, ελληνόφωνες ξεναγήσεις βάσει προγράμματος και ασφάλεια αστικής ευθύνης.  Στο πακέτο δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων (160€), βίζα Αιγύπτου (30€).  Το ταξίδι αυτό απαιτεί διαβατήριο.

1η μέρα:  Αθήνα-Κάιρο.  Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα:  Κάιρο-Αλεξάνδρεια. Επίσκεψη στην παλιά τοποθεσία του Φάρου της Αλεξάνδρειας, όπου σήμερα βρίσκεται το Κάιτ Μπάιτ.  Συνεχίζουμε με το σπίτι του Κ.Π.Καβάφη, τις κατακόμβες και το Πατριαρχείο. Έπειτα παρέχεται γεύμα σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας.  Ύστερα, ακολουθεί ξενάγηση στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας – ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής – και τέλος επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στη Μοντάζα.  Επιστροφή στο Κάιρο για διανυκτέρευση.

44621937834_417d765fb1_b

Κάιτ Μπάιτ 

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.flickr.com/photos/eliasroviello/44621937834/in/photostream/.  Άδεια  χρήσης Creative Commons: CCO.

21239add2fe8e7d8080a045aa7f0a29a_βιβλ_αλεξανδρειας

Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το megaartigos.com.br και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://www.megaartigos.com.br/casamento/curiosidades-casamento/a-biblioteca-de-alexandria .  Άδεια  χρήσης Creative Commons: CCO.

3η μέρα: Μετά το πρωινό κάνουμε μία βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τα φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας.  Ακολουθεί επίσκεψη στις Πυραμίδες της Γκίζας, όπου θα θαυμάσουμε την Πυραμίδα του Χέοπα – ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου – την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και ύστερα θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων.  Έπειτα, οδεύουμε προς το γραφικό ανατολικό παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι.  Τέλος, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

4η μέρα:  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, απ’όπου θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

* Το νόμισμα της Αιγύπτου είναι η αιγυπτιακή λίρα (0,056€).  1€=17,75 λίρες Αιγύπτου.

* Προτεινόμενη εποχή είναι το Φθινόπωρο.

 

ΧΕΙΜΩΝΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Επόμενος προορισμός μας, η Χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη.  Γνωστή ως το Μεγάλο Μήλο (The Big Apple), η πόλη των εθνών και των αντιθέσεων, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η πόλη που όλοι προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.  Η Νέα Υόρκη είναι πάντα συναρπαστική, αλλά τα Χριστούγεννα είναι και μαγευτική.  Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με το παγοδρόμιο στο Rockefeller Center, το οποίο στολίζεται από το 1931 και έχει 30.000 φωτάκια, η Santaland (Η Χώρα του Αϊ Βασίλη), οι Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Broadway, τα Χριστουγεννιάτικα κονσέρτα και γενικά ο στολισμός όλων των πολυκαταστημάτων κάνει τη Νέα Υόρκη παραμυθένια.

 

tree_newyork

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με το Παγοδρόμιο

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το red-viajes.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://red-viajes.com/donde-comprar-un-verdadero-arbol-de-navidad-en-nueva-york/.   Άδεια  χρήσης Creative Commons: CCO.

Santaland (video)

Η Νέα Υόρκη αποτελείται από 5 δήμους: το Μανχάταν, το Staten Island, το Queens, το Brooklyn και το Bronx.  Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία.

 manhattan2

Μανχάταν

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το sofokleousin.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.sofokleousin.gr/epanasxediazetai-i-aktogrammi-tou-manxatan-gia-na-prostateythei-a.

new_york

Χάρτης Νέας Υόρκης – 5 Δήμοι

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το edu.xunta.gal και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.edu.xunta.gal/centros/eoilugo/aulavirtual2/pluginfile.php/13417/mod_resource/content/2/boroughs.html.   Άδεια  χρήσης Creative Commons: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike License 4.0

Αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι:

-  Το Battery Park.  Εκεί βρίσκεται το «Σημείο Μηδέν», όπου σήμερα ορθώνεται ο ουρανοξύστης «One World Trade Center» (το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης), καθώς και το «National September 11th Memorial & Museum», το οποίο περιλαμβάνει υπόγειο μουσείο και δύο πισίνες-μνημεία, στη θέση των δίδυμων πύργων με χαραγμένα τα ονόματα των 2.983 θυμάτων, που σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα.

-  Τη Λεωφόρο του Broadway, γνωστή και ως Λεωφόρος της Δόξας, η οποία είναι η καρδιά των θεάτρων (40 περίπου θέατρα) και διατρέχει όλο το Μανχάταν.  Λέγεται ότι όποιος μπορέσει να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση εκεί, δεν θα είναι μία απλή παράσταση, αλλά εμπειρία ζωής.

-  Το Central Park,  βρίσκεται στο Μανχάταν και είναι ο σημαντικότερος πνεύμονας πρασίνου της Νέας Υόρκης.  Ένας μικρός παράδεισος με τεχνητές λίμνες, μουσεία, υπαίθριο θέατρο (λειτουργεί μόνο καλοκαίρι, με δωρεάν είσοδο), δύο παγοδρόμια (ανοίγουν μόνο τον χειμώνα),   περιποιημένους χώρους για πικ νικ, αλλά και ξεκούραση, γήπεδα αθλοπαιδιών, ζωολογικό κήπο.  Είναι το διασημότερο πάρκο παγκοσμίως, καθώς δέχεται πάνω από 25.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

-  Τη Γέφυρα του Brooklyn, η οποία είναι η πρώτη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και συνδέει το Μανχάταν με το Brooklyn, από το 1883.  Η διαδρομή με τα πόδια διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

-  To Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο και ιδρύθηκε το 1872.   Εκθέτει πάνω από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης, με ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης .

-  Φυσικά το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο βρίσκεται στη νησίδα Liberty Island,  είναι δώρο των Γάλλων στις ΗΠΑ, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας τους και εγκαινιάστηκε  στις 28 Οκτωβρίου  1886.  Ζυγίζει 228,456 τόνους, έχει ύψος 46,5 μέτρα χωρίς τη βάση και 93 μέτρα με τη βάση του.

2612335784_892a7577bd_n

 Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.flickr.com/photos/simoncharbonneau/2612335784/in/photostream/.   Άδεια  χρήσης Creative Commons: CCO.

Ακόμη, στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πολλά τζαζ κλαμπ και μπαρ, καθώς και εξαιρετικά εστιατόρια.  Οι λάτρεις του μπάσκετ, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν αγώνες NBA με τους New York Knics και τους Brooklyn Nets.  Επίσης, μπορείτε να κάνετε μία κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, ή να ακολουθήσετε εκδρομές στην Ουάσιγκτον, στη Βοστόνη, στο Λος Άντζελες και σε πολλά άλλα μέρη.

Ενδεικτική τιμή: 8 μέρες/6 διανυκτερεύσεις 885€/άτομο.  Περιλαμβάνει ξενάγηση Βόρειου και Νότιου Μανχάταν, βόλτα στη Γέφυρα του Brooklyn, δώρο κρουαζιέρα, δώρο επίσκεψη στο μουσείο Μετροπόλιταν, ασφάλεια αστικής ευθύνης, Έλληνα ξεναγό, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική.  Υπάρχει πρόγραμμα απαλλαγής από Βίζα (ESTA).  Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση και έξοδα αίτησης για απαλλαγή Βίζας, συνολικά 495€, καθώς και τοπικοί φόροι, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα 50€.

 

ΑΝΟΙΞΗ – ΠΟΥΚΕΤ

Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε στη Νότια Ταϊλάνδη.  Προορισμός μας, το Πουκέτ, γνωστό και ως  «Μαργαριτάρι του Νότου». Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και βρέχεται από τη θάλασσα Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό.  Βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώρας και συνδέεται με την ηπειρωτική Ταϊλάνδη με δύο γέφυρες.  Προσφέρεται για διασκέδαση, αλλά και ξεκούραση.  Βουτήξτε στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά με τις υπέροχες λευκές αμμουδιές και απολαύστε ένα από το πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου!  Είναι ένα μέρος που συνδυάζει την τροπική βλάστηση και την απαράμιλλη ομορφιά, με την έντονη νυχτερινή ζωή, τα πολυτελή ξενοδοχεία, πλήθος εστιατορίων και πολλές δραστηριότητες.

kamalaphuket

Πουκέτ-Ταϊλάνδη

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.flickr.com/photos/whltravel/4306254299/in/photostream/Άδεια  χρήσης Creative Commons: CCO.  

Το Πουκέτ έχει πανέμορφες παραλίες  με διάφανα γαλαζοπράσινα νερά και εξωτική τροπική βλάστηση.  Οι κάτοικοί του είναι φιλόξενοι, ευγενικοί και πάντοτε χαμογελαστοί.   Η πιο γνωστή και μεγαλύτερη παραλία του είναι η Πατόνγκ, με πολλά καταστήματα, ξενοδοχεία και δραστηριότητες, όπου πλήθος κόσμου διασκεδάζει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.   Η παραλία Κάρον, είναι μία ακόμη μεγάλη παραλία, με πολύ ψιλή άμμο, με πληθώρα δραστηριοτήτων για θαλάσσια σπορ,  εστιατόρια, μπαρ, ακόμη και μέρη για μασάζ.  Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή για την τέχνη της αρωματοθεραπείας και του μασάζ, γι’αυτό αν το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει spa, επισκεφτείτε ένα μέρος για μασάζ και ονειρική χαλάρωση.  Η παραλία Κάτα βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο, με λευκή άμμο και απίστευτα γαλήνια θάλασσα, ιδανική για κολύμπι και χαλάρωση.  Μία ακόμη όμορφη παραλία είναι η Σουρίν, με ωραία beach bar και φοίνικες κατά μήκος της.  Η παραλία Φρίντομ, είναι υπέροχη, μία από τις πιο απομονωμένες και παρθένες παραλίες στο νησί, αλλά δύσκολη στην πρόσβαση.  Άλλες παραλίες είναι η Καμάλα, η Μπανάνα, η Μπανγκ Τάο, Η Νάι Χαρν και πολλές άλλες.

Phuket-Patong-Beach-Billig-Reisen

Παραλία Πατόνγκ

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το patong-beach.de και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:http://patong-beach.de/de/tag/hotel-de/Άδεια  χρήσης Creative Commons: CCO.  

kata-phuket-beach

Παραλία  Κάτα

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το tripadvisor.com.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g7847985-d540134-Reviews-Katathani_Phuket_Beach_Resort-Kata_Noi_Beach_Karon_Phuket.html.  Άδεια χρήσης Creative Commons: CCO.

Στο Πουκέτ θα συναντήσεις πολλούς βουδιστικούς και κινεζικούς ναούς.  Στον πιο ψηλό λόφο στη νότια πλευρά του νησιού  βρίσκεται ο «Μεγάλος Βούδας», ο οποίος είναι ορατός στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

buda

Ο Μεγάλος Βούδας

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το ihacom.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.ihacom.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-patong-beach_58295 Άδεια χρήσης Creative Commons: CCO. 

Καθημερινά αναχωρούν σκάφη για κρουαζιέρα στα διάσημα μικρά νησάκια Πι πι, ένα σύμπλεγμα 6 νησιών στα ανατολικά του Πουκέτ, ανάμεσα σ’αυτό και στην ηπειρωτική Ταϊλάνδη.   Το νησί Πι πι Ντον είναι το μόνο κατοικήσιμο, χωρίς δρόμους, με πολυτελή ξενοδοχεία, ιδανικό για ξεκούραση, αλλά και περιπέτεια.   Στο νησί Πι πι Λέι, στον κόλπο Μάγια έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Η Παραλία», με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.  Εκεί υπάρχει και η «Σπηλιά των Βίκινγκς».  Στα νησιά αυτά μπορείς να κάνεις καταδύσεις, αναρρίχηση σε βράχους, περπάτημα στη ζούγκλα ή απλά να κολυμπήσεις και να χαλαρώσεις.

pi_pi_mayabay

Νησιά Πι πι – Κόλπος Μάγια

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.flickr.com/photos/louish/46324901252Άδεια χρήσης Creative Commons: CCO.

Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε στη βόρεια πλευρά του νησιού το νησί Κάο Πιν Καν, γνωστό ως νησί του James Bond, στον όρμο Κότα Μπου.  Εκεί βρίσκεται ο διάσημος κάθετος βράχος (η βάση του έχει διάμετρο 4 μέτρα και η κορυφή του 8 μέτρα), όπου έμενε ο κακός της ταινίας.

541370_πουκετ

Νησί του James Bond

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το happytravel.gr  και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://happytravel.gr/product/phuket/.  Άδεια χρήσης  Creative Commons: CCO.

Άλλα αξιοθέατα:

-  Το Εθνικό Πάρκο Ελεφάντων στο Khao Sok, το οποίο είναι καταφύγιο ελεφάντων.

elephant-jungle-sanctuary

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το tripadvisor.com.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g297930-d11666462-Reviews-Elephant_Jungle_Sanctuary_Phuket-Patong_Kathu_Phuket.html.

-  Το Μουσείο Οστράκων, το οποίο εκθέτει πολύτιμες συλλογές οστράκων.  Ξεχωρίζει το τεράστιο μαργαριτάρι 140 καρατίων, αλλά και ένα τεράστιο όστρακο 250 κιλών.

-  Ο «Λόφος των Μαϊμούδων», στην πόλη του Πουκέτ.  Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video:

-  Το «Νησί των Μαϊμούδων», στα νησιά Πι πι.

-  Νυχτερινή εξόρμηση στο «Phuket Fantasea Show» (τρίωρο υπερθέαμα εμπνευσμένο  από την ιστορία και την κουλτούρα της  Ταϊλάνδης).

-  Εκδρομή-κρουαζιέρα στο Coral Island.

-  Επίσκεψη στην Παλιά πόλη του Πουκέτ και στην τοπική αγορά.

-  Ξενάγηση στον αρχαίο βουδιστικό ναό «Wat Chalong».

Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψει κανείς στο Πουκέτ είναι ο Μάρτιος με μέσα Απριλίου, διότι έχει τις λιγότερες βροχοπτώσεις.  Το Πουκέτ έχει τροπικό κλίμα, ζεστές θάλασσες όλο το χρόνο, αλλά όταν αρχίζει η εποχή των μουσώνων, έχει πολύ έντονες βροχοπτώσεις.

Ενδεικτική τιμή:  Πουκέτ 11 μέρες/8 διανυκτερεύσεις από  800€/άτομο για Μάρτιο, 650€/άτομο για Απρίλιο.  Περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο 4* deluxe της επιλογής σας, πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, εκδρομές, κρουαζιέρες, κάποια γεύματα σε τοπικά εστιατόρια.  Δεν απαιτείται Βίζα για Έλληνες ταξιδιώτες, για διαμονή έως 30 ημέρες, απαιτείται όμως διαβατήριο εξάμηνης ισχύς.  Δε συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου 315€ το άτομο.

1η-2η μέρα: Αεροδρόμιο Αθήνας, πτήση για Πουκέτ μέσω ενδιάμεσων σταθμών (δεν υπάρχει απευθείας πτήση).  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε κάποια όμορφη παραλία του νησιού.

3η μέρα: Πρωινό.  Προαιρετική εκδρομή-κρουαζιέρα στα νησιά Πι πι με σκάφος, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

4η μέρα:  Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή στην παλιά πόλη του Πουκέτ, στην τοπική αγορά, στον βουδιστικό ναό Wat Chalong, στο νότιο ακρωτήρι (για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

5η μέρα:  Πρωινό.  Προαιρετική εκδρομή-κρουαζιέρα , με γεύμα στο Κοραλλένιο Νησί.  Αν επιθυμείτε, υπάρχουν πρόσθετες δραστηριότητες όπως ψαροντούφεκο, αλεξίπτωτο, βόλτα με βάρκα.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

6η μέρα:  Πρωινό.  Προαιρετικό σαφάρι με ελέφαντες και bamboo rafting στο Khao Sok.  Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

7η μέρα:  Πρωινό.  Προαιρετική εκδρομή-κρουαζιέρα.  Εκδρομή στο βουδιστικό ναό Suwankuha.  Περιήγηση με σκάφος στο πάρκο Phang Nga.  Στη συνέχεια σε πλωτό μουσουλμανικό χωριό.  Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.  Τέλος επίσκεψη στο νησί του James Bond (Khao Ping Kan).  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

8η μέρα:  Πρωινό.  Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο.  Προαιρετική βραδινή διασκέδαση στο «Phuket Fantasea Show», ένα τρίωρο υπερθέαμα με δείπνο, εμπνευσμένο από την ιστορία και την κουλτούρα της Ταϊλάνδης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

9η μέρα:  Πρωινό.  Η μέρα είναι ελεύθερη, στη διάθεση σας, να κολυμπήσετε, να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε, όπως εσείς επιθυμείτε.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

10η-11η μέρα:  Πρωινό.  Ελεύθερος χρόνος.  Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση προς Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.  Άφιξη στην Αθήνα.

*  Το νόμισμα του Πουκέτ είναι το Bhat (Μπατ).  1 ευρώ = 33,645 Bhat (THB, Μπατ Ταϊλάνδης).

*  Προτεινόμενη εποχή είναι η άνοιξη και συγκεκριμένα Μάρτιος με μέσα Απριλίου.  Τους μήνες αυτούς έχει τις λιγότερες βροχές και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23°C-35°C).

Πουκέτ – Ταϊλάνδη (video)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Επόμενος προορισμός το Λος Άντζελες, η Πόλη των Αγγέλων.  Βρίσκεται στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων πολιτειών.  Κάποιοι λένε ότι έχει κλίμα μεσογειακό, ενώ άλλοι κλίμα ξηρό με σπάνιες βροχές.  Η πόλη είναι πολυπολιτισμική, καθώς σ’αυτή κατοικούν άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης.  Το Λος Άντζελες είναι μία πόλη συναρπαστική με πολύ ήλιο.  Χόλιγουντ, Μπέβερλι Χιλς, κινηματογραφικές ταινίες,  δημοφιλείς ηθοποιοί, μας έρχονται στο νου στο άκουσμα του Λος Άντζελες.  Ατελείωτες παραλίες, με επιδέξιους  σέρφερ να δαμάζουν τα κύματα, είναι εικόνες βγαλμένες από ταινίες, που όμως είναι πραγματικότητα στο L.A.

la

Λος Άντζελες

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το athinorama.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.athinorama.gr/travel/world/destination.aspx?did=241&aid=831412.

Κάντε μια βόλτα στο Μπέβερλι Χιλς και στο Μπελ ερ, τις γειτονιές όπου μένουν αγαπημένοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, αλλά και αστέρες του ΝΒΑ.  Περπατήστε στην Σάνσετ στριτ, τον  δρόμο με τα καφέ των καλλιτεχνών, επισκεφτείτε το Ροντέο Ντράιβ, το μέρος όπου βρίσκονται πανάκριβες μπουτίκ και κοσμηματοπωλεία.  Γνωρίστε το Χόλιγουντ.  Κάντε βόλτες στις μαγευτικές παραλίες του Λος Άντζελες με τα πόδια, με ποδήλατα, ακόμη και με πατίνια.  Να έχετε το νου σας, κάποιος αγαπημένος σας σταρ, μπορεί να περπατάει δίπλα σας!

Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε ένα κινηματογραφικό στούντιο.  Δείτε από κοντά πως γίνονται τα εντυπωσιακά εφέ και περιπλανηθείτε στα παρασκήνια γνωστών κινηματογραφικών ταινιών.  Μέσα στα στούντιο, υπάρχουν ακόμη, καταστήματα, κινηματογράφοι και εστιατόρια.

Άλλα αξιοθέατα είναι:

-  Το Dolby Theater,  το οποίο είναι ένα ορόσημο του Χόλιγουντ.  Εκεί γίνονται οι απονομές των βραβείων Oscar.  Σε αυτό τον χώρο δίνονται επίσης εντυπωσιακές συναυλίες, αλλά και απονομές άλλων βραβείων.

-  Η επιγραφή σήμα κατατεθέν του Χόλιγουντ.

hollywood18102014

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το dailynewsgr.com  και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.dailynewsgr.com/kosmos/item/1041-hollywood18102014.html.   Άδεια χρήσης  Creative Commons: CCO.

 -  Το Grauman Chinese Theater,το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ.  Είναι ένας κινηματογράφος, όπου στον προαύλιο χώρο του υπάρχουν πλάκες με αποτυπώματα χεριών και παπουτσιών διάσημων ηθοποιών.  Χρονολογείται από το 1927 και ονομάζεται κινέζικο λόγω της διακόσμησής του.   Εδώ προβάλλονται οι καλύτερες ταινίες.

-  Μη ξεχάσετε την Λεωφόρο Της Δόξας (Walk of Fame).  Στα πεζοδρόμια της Hollywood Boulevard και της Vine Street βρίσκονται 2619 αστέρια διάσημων καλλιτεχνών, αλλά και φανταστικών χαρακτήρων.  Τα αστέρια είναι ροζ-κοραλί χρώματος, κατασκευασμένα από μωσαϊκό terazzo (ιταλικής προέλευσης).  Πάνω τους αναγράφεται το όνομα του καλλιτέχνη, ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα κυκλικό ορειχάλκινο ανάγλυφο, το οποίο προσδιορίζει την κατηγορία στην οποία έχει διακριθεί το τιμώμενο πρόσωπο.  Το κάθε αστέρι απέχει 1,8 μέτρα το ένα από το άλλο.

hollywood-walk-of-fame-60601

Λεωφόρος της Δόξας

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το californiabeaches.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.californiabeaches.com/attraction/hollywood-walk-fame/.  Άδεια χρήσης  Creative Commons: CCO. 

-  Κάντε μία στάση για φαγητό στο διάσημο Hard Rock Cafe, στη λεωφόρο του Χόλιγουντ, το οποίο μοιάζει με συναυλιακό χώρο-εστιατόριο.  Έχει τέλειο μπέργκερ.

-  Για γκουρμέ μενού, επιλέξετε το εστιατόριο Providence, στη Λεωφόρο Melrose.  Δεν είναι φτηνό, αλλά το φαγητό και ο χώρος θα σας ενθουσιάσουν.  Τα πιάτα είναι σαν πίνακες ζωγραφικής.

-  Το South Night Club, ένα μεγάλο κλαμπ για νέους, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Χόλιγουντ, με House και ηλεκτρονική μουσική από τους πιο γνωστούς D.J.

-  Για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους υπάρχει το Disneyland Resort.  Παρέχει πολλές δραστηριότητες, τουλάχιστον 60 ατραξιόν για όλες τις ηλικίες, όπου πρωταγωνιστούν αγαπημένοι ήρωες.  Μέσα στο πάρκο υπάρχουν επίσης, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα.

-  Το Getty Center, το οποίο βρίσκεται στα βουνά της Σάντα Μόνικα.  Οι συλλογές που εκθέτει περιλαμβάνουν ευρωπαϊκές ζωγραφιές, σχέδια, γλυπτική, διακοσμητικές τέχνες, φωτογραφίες του 19ου και 20ου αιώνα.

-  Το Los Angeles Zoo and Botanical Gardens, ζωολογικό πάρκο με 1100 είδη ζώων, από ελέφαντες, τίγρεις, ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις μέχρι δράκους του κόμοντο.  Βρίσκεται στο Πάρκο Griffith.

-  Το Πάρκο Griffith, είναι ένας τεράστιος χώρος στο λόφο του Χόλιγουντ, όπου εκτός από τον Ζωολογικό Κήπο του Λος Άντζελες, εκεί βρίσκονται το παρατηρητήριο Griffith, ένα πλανητάριο, ένα ελληνικό θέατρο, ένα κέντρο ιππασίας, γήπεδα γκολφ και τένις, μονοπάτια πεζοπορίας και άλλα αξιοθέατα.  Τα μονοπάτια μέσα από τα βουνά προσφέρουν μία μοναδική θέα.

-  Τη Σάντα Μόνικα.  Είναι μία πανέμορφη παραλιακή περιοχή με καταπληκτική παραλία, η οποία έχει καταταχθεί 7η παγκοσμίως από τη National Geographic.  Έχει χιλιόμετρα παραλίας με χρυσή άμμο, ποδηλατικό μονοπάτι 26 μιλίων κατά μήκος της παραλίας της και στην προβλήτα της βρίσκεις εστιατόρια, ενυδρείο, λούνα-πάρκ και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

santamonica

Παραλία Σάντα Μόνικα

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.flickr.com/photos/158652122@N02/26632628017.  Άδεια χρήσης  Creative Commons: CCO.

-  Την παραλία Venice, μία πολύ όμορφη παραλία στο Δυτικό τμήμα του Λος Άντζελες.  Πολλοί τη θεωρούν την καλύτερη παραλία ολόκληρης της Καλιφόρνιας.  “Εχει ατελείωτη χρυσή αμμουδιά, με μαγευτική θέα στον ωκεανό κι ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.  Εκεί υπάρχει επίσης, ένα μεγάλο skatepark, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους αγαπούν το skateboard και μπορούν να παρακολουθήσουν ακροβατικά με φόντο τον Ειρηνικό.

venicebeach

Παραλία Venice

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το dissolve.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://dissolve.com/stock-photo/Venice-Beach-Los-Angeles-California-United-States-America-royalty-free-image/101-D246-90-10583.  Άδεια χρήσης  Creative Commons: CCO.

 

-  Την παραλία Topang στο Malibu, βόρεια της Σάντα Μόνικα, η οποία είναι βραχώδης, ιδανική για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις και ψάρεμα.  Είναι μία από τις πρώτες παραλίες σερφ και έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες.

-  Την Huntington Beach, στην οποία δημιουργούνται μερικά από τα μεγαλύτερα κύματα της νότιας Καλιφόρνιας και εκεί γίνεται το ετήσιο τουρνουά επαγγελματικού serfing κάθε καλοκαίρι.

Το Λος Άντζελες έχει μία τεράστια ακτογραμμή.  Στις περισσότερες ακτές του υπάρχουν ναυαγοσωστικοί πύργοι, οι παραλίες του είναι όλες δημοτικές (δεν πληρώνετε για να πάτε) και σχεδόν παντού υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλατόδρομοι.

Ενδεικτικές τιμές: 6 μέρες/4 διανυκτερεύσεις 850€/άτομο τον Ιούνιο, 1060€/άτομο τον Ιούλιο και 1090€/άτομο τον Αύγουστο.  Περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*,  χωρίς πρωινό.  Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική.  Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια.  Υπάρχει πρόγραμμα απαλλαγής από Βίζα (ESTA).  Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι και έξοδα αίτησης για απαλλαγή Βίζας.

Παρέχονται εκδρομές στο Λος Άντζελες με πρόσθετο κόστος:

-  Περιήγηση στο Λος Άντζελες και στις κατοικίες διάσημων σταρ  (3 ώρες περίπου).  Κόστος 68,00€/άτομο.

-  Εκδρομή στη Disneyland με μεταφορά από και προς το Λος Άντζελες (13 ώρες περίπου).  Κόστος 130€/άτομο.  Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια εισόδου και μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο.

-  Επίσκεψη στο Studio Universal στο Χόλιγουντ (7 ώρες περίπου).  Κόστος 110€/άτομο.  Στην τιμή περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδου και μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο.

Μπορούν να υπάρξουν και άλλες εκδρομές με πρόσθετο κόστος.

*  Προτεινόμενη εποχή είναι το καλοκαίρι.  Η θερμοκρασία  κυμαίνεται τον Ιούνιο 15°C-28°C, τον Ιούλιο 17°C-29°C και τον Αύγουστο 18°C-29°C.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

- Celebrity Travel – Cairo (S02-E24) 24/5/2018 [Τελευταία πρόσβαση: 12 Νοεμβρίου 2019]

-https://www.pyramistravel.gr/taxidia/kairo-alexandreia-e3 [Τελευταία πρόσβαση: 12 Νοεμβρίου 2019]

-https://www.boutrostours.gr/taxidia-egypt/?gclid=Cj0KCQiA5dPuBRCrARIsAJL7oej4HAqTsgAotSknjCEJ8Low_fz8g_i1ZSYR55ZFTdRrQVWYzgvYYcoaAjeDEALw_wcB  [Τελευταία πρόσβαση: 12 Νοεμβρίου 2019]

-https://www.synallagma.gr/isotimia-euro-lira-aigiptou [Τελευταία πρόσβαση: 12 Νοεμβρίου 2019]

-https://pigipaideias.wordpress.com/2016/11/14/broadway-%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CE%B1%CF%82/ [Τελευταία πρόσβαση: 26 Νοεμβρίου 2019]

-https://happytraveller.gr/agalma-tis-eleutherias/ [Τελευταία πρόσβαση: 26 Νοεμβρίου 2019]

-https://www.palmostravel.gr/el/trip/7171/nea-yorkh-891011hm-giortes-p2 [Τελευταία πρόσβαση: 1 Δεκεμβρίου 2019]

-https://www.manessistravel.gr/el/nea-yorki-i-amerikaniki-megaloypoli [Τελευταία πρόσβαση: 1 Δεκεμβρίου 2019]

-https://www.oxygentours.gr/travel/%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B5%CF%84-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1/  [Τελευταία πρόσβαση: 7 Δεκεμβρίου 2019]

-https://www.holidaytours.com.cy/%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C/ [Τελευταία πρόσβαση: 7 Δεκεμβρίου 2019]

-https://www.versustravel.eu/proorismos/165/pouket [Τελευταία πρόσβαση: 7 Δεκεμβρίου 2019]
-https://www.imaginationtravel.gr/packageinfo.aspx?lang=el&pid=2911 [Τελευταία πρόσβαση: 8 Δεκεμβρίου 2019]
-https://www.accuweather.com/el/th/mueang-phuket/320075/march-weather/320075?year=2020 [Τελευταία πρόσβαση: 8 Δεκεμβρίου 2019]
-https://www.clickatlife.gr/taksidi/story/41352 [Τελευταία πρόσβαση: 8 Δεκεμβρίου 2019]
-https://el.tripnholidays.com/1019-los-angeles-us-ca-la-el [Τελευταία πρόσβαση: 8 Δεκεμβρίου 2019]
-https://www.protothema.gr/travelling/article/782279/los-adzeles-o-nikos-koklonis-stin-poli-ton-aggelon/  [Τελευταία πρόσβαση: 9 Δεκεμβρίου 2019]
-https://www.manessistravel.gr/_storageWeb_/n/17631762421950/Atomikes_-_Apodraseis_IPA-KANADA.pdf [Τελευταία πρόσβαση: 10 Δεκεμβρίου 2019]
-https://www.accuweather.com/el/us/los-angeles/90012/august-weather/347625?year=2020 [Τελευταία πρόσβαση: 10 Δεκεμβρίου 2019]

 

 

 

Top