Οι μεγαλύτερες αποτυχίες smartphone εταιριών

USA APPLE IPHONE

Από το 2007 μέχρι σήμερα ,ο τρόπος κατασκευής των κινητών έχει εξελιχθεί ραγδαία . Συνεχίζει δυναμικά,με μεγάλες εξελίξεις και επιτυχίες πολλών γνωστών εταιριών. Ταυτόχρονα με αυτές τα κατορθώματα υπήρχαν και κάποιες μικρές αν όχι μεγάλες αποτυχίες διάφορων εταιριών που θα τους προβληματίζει έστω λίγο. Στο παρακάτω κείμενο θα διαβάσετε 3 από τις μεγαλύτερες αποτυχίες smartphone κατασκευαστών.

USA APPLE IPHONE

https://schoolpress.sch.gr/lykeioneasartakis/files/2019/11/stevejobsiphone-2.jpg

 

Samsung Galaxy Fold

Η πιο πρόσφατη από αυτές τις 3, μέσα στις αρχές  του 2019, είναι το Samsung Galaxy Fold. Ξεκινώντας ένα μεγάλο κατόρθωμα για την Νότιο Κορεάτικη εταιρία, κατέληξε κάτι που δεν περιμένανε. Η συσκευή χάλαγε  λίγες μέρες η ώρες μετά φτάνοντας στα χέρια των αγοραστών . Μια βδομάδα μετά την κυκλοφορία του, ανακαλύφθηκαν αρκετά προβλήματα σχετικά με τον σχεδιασμό του. Υπήρχε και ένα άλλο θέμα, χρήστες κάποιων fold νόμιζαν ότι υπήρχε μια ζελατίνα πάνω στην οθόνη για προστασία της όσο ήταν μέσα στη συσκευασία . Αυτό που δεν ήξεραν όμως ήταν ότι δεν υπήρχε καμιά ζελατίνα και αυτό που ξεφλουδίζανε ήταν ένα μέρος της οθόνης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες το smartphone να σταματούσε να λειτουργεί. Στο τέλος, λόγο όλης της ιστορίας, το fold σταμάτησε να κυκλοφορεί. Όμως, η Samsung δεν τα έβαλε κάτω και το ξανά κυκλοφόρησε στα τέλη του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς.

sgf

Χαλασμένα Folds από διάφορους χρήστες

 

Google Project ARA

Πηγαίνοντας λίγο πίσω στον χρόνο, αρχές του 2016, η google  είχε τον στόχο να κατασκευάσει το πρώτο  συναρμολογούμενο smartphone  που μπορούσες να το επεξεργάσεις όπως θες. Δυστυχώς, το project σταμάτησε να εξελήσετε πριν καν φτάσει το προιόν στα ράφια. Οι λόγοι ήταν κυρίως οικονομικοί. Κυρίως, δεν σύμφερε την ίδια την εταιρία για τον λόγο ότι αν ένα άτομο ήθελε να αλλάξει συσκευή για τον οποιοδήποτε λόγο θα αγόραζε ολόκληρη την συσκευή. Από τη στιγμή όμως που το 1 κομμάτι κόστιζε κάπου στα 45$ δεν υπήρχε αρκετό κέρδος. Όπως άρχισε σαν όνειρο, έτσι τελείωσε.

project-ara-570-346x188

 

 

Samsung Galaxy Note 7

Τελευταία και κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη αποτυχία, ήταν το Samsung Galaxy Note 7. Όταν πρώτο κυκλοφόρησε στα μέσα προς τέλη του 2016, από την 1η εβδομάδα προέκυψαν πολλά προβλήματα. Πολλοί θα ξέρουν και θα θυμούνται το τελευταίο μοντέλο της Samsung να εκραγεί στα χέρια των χρηστών. Ο λόγος για την όλη φασαρία ήταν θέμα της μπαταρίας. Η εταιρία που τροφοδοτεί την Samsung με μπαταρίες έκανε ένα μεγάλο λάθος στον σχεδιασμό της μπαταρίας του Note 7. Με λίγα λόγια, κάθε μπαταρία στις γωνίες της υπάρχουν μικρά ηλεκτρίδια για της κυκλοφορία του ρεύματος. Αν αυτά ακουμπάνε το ένα το άλλο, μπορεί να προκαλέσει μικρή η μεγάλη έκρηξη με βάση την μπαταρία. Η συγκεκριμένη όμως είχε τα ηλεκτρίδια της επικίνδυνα κοντά, έχοντας ως αποτέλεσμα την συσκευή να εκραγεί πάνω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

samsung-galaxy-note-7-exploding-416x416

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του τραγικού λάθους της Samsung

 

Με βάση τα παραπάνω, αυτές ήταν οι μεγαλύτερες αποτυχίες smartphone εταιριών , με τη βοήθεια πολλών γνώμεων πολλών ειδικών σε αυτόν τον τομέα.

Βίντεο

Project ara

Galaxy Fold

 

 

Βιβλιογραφία:  τα παραπάνω βίντεο &

Εικόνα 3- https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-galaxy-note-7-lawsuit-canada/

Top