Τα 10 κορυφαία βίντεο παιχνίδια της τελευτέας δεκαετίας.

Τα 10 κορυφαία βίντεο παιχνίδια της τελευτέας δεκαετίας.

Έχει περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία απο τοτε που τα video games έχουν να λάμψουν.Πολλά έχουν κατέβει απο το αποκορύφομα που βρισκόντουσαν και έχουν αντικατασταθεί με άλλα καλύτερα.Ακόμα ύπαρχουν πικίλες κατηγορίες παιχνιδιών μου παίζει ο σημερινός πληθυσμός για παράδειγμα τα fps, τα MOBA, τα battleroyale, τα thirdperson shooters, και πολλά άλλα.Σύμφωνα με αυτά εγώ θα επιλέξω τους 10 καλύτερους τίτλους που έχουν ξεχωρίσει μέσα στην δεκαετία από την βάση προς την κορυφή.

10.God of war

Είναι το τέταρτο παιχνίδι τις σειράς.Το God of War προσθέτει τον γιο του Kratos, τον Atreus, και παρόλο που το παιχνίδι παίζεται εξ ολοκλήρου ως Kratos, υπάρχουν φορές που ο παίκτης μπορεί να επιλέξει να ελέγξει παθητικά τον Atreus.Ακόμα τα γραφικά του ειναι φανταστικά και έχεις την ευκαίρια να αναβαθμήσεις τον εξοπλήσμο.Η εμπλοκή της ιστορίας είναι εξαιρετίκη και είναι βασησμένει στην αρχαία Νορβηγία σε αντίθεση με τα προηγούμενα που ήταν βασησμένα στην αρχαία Ελλάδα.Και από τη σκοπιά του σχεδιασμού, κάθε μοντέλο χαρακτήρων και σκηνικά είναι ένα έργο τέχνης.

9. Minecraft

Το Minecraft είναι ένα survival first person παιχνίδι που δημιουργήθηκε το 2009.Το gameplay στην εμπορική κυκλοφορία του έχει δύο κύριες λειτουργίες: survival (επιβίωση), η οποία απαιτεί από τους παίκτες να αποκτήσουν πόρους και να διατηρήσουν την υγεία τους και creative (δημιουργική), όπου ο παίκτης έχει απεριόριστους πόρους, την ικανότητα να πετάει, και δεν χρειάζεται να ασχολείται με την ζωή ή το φαγητό. Ένας τρίτος τρόπος παιχνιδιού, που ονομάζεται hardcore (σκληροπυρηνικό), είναι ουσιαστικά ίδιος με την επιβίωση, αλλά η δυσκολία είναι στη σκληρότερη ρύθμιση και ο παίκτης δεν μπορεί να ξαναζωντανέψει σε κάποιο μέρος του χάρτη, αναγκάζοντας τον να διαγράψει τον κόσμο μετά τον θάνατο του.Είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους καθώς μπορείς να κανείς πράγμα τα που εσύ φαντάζεσαι.

8. RED DEAD REDEMPTION 2

To red dead redamption 2 είναι ένα thirdperson παίχνίδι που έχει σχέση με την Αμερική, το 1899. Είναι η αρχή του τέλους της εποχής της Άγριας Δύσης, με τους υπηρέτες του νόμου να κυνηγούν τις τελευταίες συμμορίες παρανόμων που έχουν απομείνει. Αυτοί που δεν παραδίνονται ή υποτάσσονται, απλά εξοντώνονται.Όταν μια ληστεία πάει πολύ στραβά στην πόλη του Blackwater, ο Arthur Morgan και η συμμορία Van der Linde αναγκάζονται να διαφύγουν. Με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και τους καλύτερους κυνηγούς κεφαλών του έθνους να τους καταδιώκουν, η συμμορία πρέπει να κάνει ληστείες, κλοπές και να πολεμήσει για να επιβιώσει στις κακοτράχηλες περιοχές της αμερικανικής ενδοχώρας.Καθώς οι ολοένα και μεγαλύτερες εσωτερικές διαμάχες απειλούν να διαλύσουν τη συμμορία, ο Arthur πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δικά του ιδανικά και την αφοσίωση στη συμμορία που τον μεγάλωσε.

7. Uncharted 4

Το uncharted 4 είναι και αυτό ένα thirdperson shooter παιχνίδι που συνδυάζει μια φοβερή ιστορία προδοσίας με μερικά από τα καλύτερα γραφικά που έχετε δει σε παιχνιδομηχανή. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο της σειράς, αλλά παραμένει ένα από τα καλύτερα του 2016 και αποτελεί έναν ταιριαστό επίλογο στις περιπέτειες του ήρωα Νέιθαν Ντρέικ. Στα συν είναι και το multiplayer mode, που παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τίτλου.

6. Last of us

 Το last of us είναι ένα παιχνίδι δράσης περιπέτειας και επιβίωσης τρόμου που σχετίζεται στο ετος 2013 στις ΗΠΑ όπου ξεσπά ένας μεταλλαγμένος μύκητας μεταλλάσσοντας τους ανθρώπινους ξενιστές σε κανιβαλιστικά πλάσματα. Στα προάστια του Austin στο Τέξας, ο Joel ξεφεύγει από το χάος που έχει δημιουργηθεί μαζί την κόρη του, Sarah, και τον αδερφό του, Tommy. Καθώς ξεφεύγουν, η Sarah πυροβολείται από ένα στρατιώτη και ξεψυχά στα χέρια του Joel. Στα επόμενα είκοσι χρόνια που ακολουθούν, το μεγαλύτερο μέρος του πολιτισμού έχει καταστραφεί από Τη Μόλυνση.Το παιχνίδι έχει τέλειο gameplay και ένα από τα καλύτερα stories που θα έβρισκε κάποιος.

5.Counter-Strike: Global Offensive

https://www.youtube.com/watch?v=edYCtaNueQY

Το Counter-strike: Global offensive(CS:GO)είναι ενά δώρεαν βιντεοπαιχνίδι first person shooter.Τα γραφικά του παιχνιδίου δεν είναι και τα καλύτερα,αλλά για παίχνιδι του 2012 είναι καταπληκτικά.Υπάρχουν ποικίλες όπλα να διαλέξεις απο τα πιο φθηνά στα πιο ακρίβα μάζι και πολλά κουτία τα οποία σου προσφέρουν χρώματα στα όπλα σου,αλλά και νεο εξοπλισμό (μαχαίρια,γάντια).Ακόμα ύπαρχουν δύο αντίπαλες ομάδες οι counter-terrorist(αντιτρομοκράτες) και οι terrorist(τρομοκράτες) οι οποίες παλεύουν μεταξή τους για το ποιά ομάδα θα νικήση.Επίσης οι πίστες(maps) είναι πάνω απο 10 και υπάρχουν πολλά gamemodes να διαλέξεις το πιο δημοφιλές είναι το competitive που έχει 30 γύρους και στο οποίο ανεβαίνεις ranks.

 

4. Playerunknown’s Battlegrounds

Το PUBG(Playerunknown’s Battlegrounds) είναι ένα Battleroyale στύλ παιχνίδι και μπορείς να το παίξεις και σε fist person αλλα και σε third person.Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βγείς πρώτος απο τα άλλα 100 άτομα.Οι χάρτες είναι τεράστιοι και τα γραφικά είναι εξωπραγματικά.Υπάρχουν ποικίλες όπλα να διαλέξεις μαζί και οχήματα.Ακόμα γίνετε να αλάξεις τα ρούχα που φοράει ο χαρακτήρας σου ανοίγοντας κουτιά τα οποία σου δίνουν
ρούχα,μάσκες,χρώματα για τα όπλα,για τα οχήματα και πολλά άλλα.Καλή τύχη πέρνοντας την πρώτη σας νίκη.

3.Fortnite

Το fortnite είναι και αυτό ενα battleroyale παιχνίδι και είναι ένα απο τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια να παίξεις.Έχει σπάσει το ρεκορ του gaming με πάνω απο 250 εκατομμύρια παίχτες μεσα σε μία μέρα.Τα γραφίκα είναι καρτουνίστικα και ο στόχος του παιχνιδιού είναι να βγείς πρώτος απο όλους.Ακόμα δεν έχει βιαια γραφίκα και για αυτό το παίζουν μικροί και μεγάλοι.Βρίσκεις όπλα απο το έδαφος ή απο κουτία,όσο καλύτερο είναι το rarity τόσο καλύτερο είναι το όπλο.Επίσης γίνετε να διακοσμήσεις τον παίχτη σου αγοράζοντας διάφορα πράγματα μέσα απο το shop με αλιθηνα λεφτά,τα legendary skins είναι τα πιο ακρίβα κοστίζοντας 20 ευρώ.Άκομα υπάρχει και το save the word που κοστίζει 40 ευρώ και είναι ένα story που θα πρέπεί να σκοτώσεις ζομπιες.Στο save the world γίνετε να κάνεις διάφορα challenges τα οποία σου δίνουν πολυ καλές ανταμιβές αλλα και v-bucks με τα οποία γίνετε να αγοράζεις cosmetics μέσα απο το shop.

2.Grand theft Auto V

Το Gta V είναι το πέμτο τις σειράς και είναι ένα open word παινίδι περιπέτειας και διαδραματίζετε στο Los Santos.Επίσης έχεις την ικανότητα να διαλέξεις 3 απο τους χαρακτήρες που είναι διαθέσημοι.Το story έχει πολλές αποστολές που θα σε κρατήσουν σε φόρμα.Το map ειίναι μεγάλο τα όπλα πολλα και τα γραφικά είναι αρκετά καλά για ένα παιχνίδι του 2013 όμως γινέτε να τα βελτιωσεις με την προσθήκη των mods π.χ redux.Ακόμα γίνετε να αλλάξεις τις οπτικές γωνίες του χαρακτήρα δηλαδή σε third person αλλα και σε first person που αυτο έγινε για πρώτη φορα στην Ιστορία του gta.Το multiplayer είναι παρα πολύ καλό με ποικίλες πραγμάτα να κάνεις.Βασικός σκόχος σου είναι να μαζέψεις λεφτά ώστε να χτίσεις την εγκληματική επιχείρηση σου και να γίνεις καλύτερος απο τους υπόλιπους.Τέλος κάθε 6 μήνες προσθέτετε περιεχόμενο το τελευτέο είναι και το καλύτερο γιάτι έχεις την δυνατότητα να λυστέψεις ένα καζίνο.

1. League of Legends

Το League of Legends είναι ένα γρήγορο, ανταγωνιστικό online παιχνίδι που συνδυάζει την ταχύτητα και την ένταση ενός RTS με στοιχεία RPG. Δύο ομάδες πανίσχυρων ηρώων, κάθε ένας από τους οποίους έχει τη δική του προσωπικότητα και στυλ παιχνιδιού, μάχονται μεταξύ τους σε διάφορους χάρτες και με διάφορες παραλλαγές των κανόνων. Με μια εκπληκτική συλλογή ηρώων που αυξάνεται συνεχώς, συχνές ενημερώσεις και μια εξαιρετικά δραστήρια επαγγελματική σκηνή, το League of Legends είναι ένα παιχνίδι για παίκτες όλων των επιπέδων που δεν τελειώνει ποτέ.


Βιβλιογραφία.

10) Jonathon Dornbush(13/4/2018).God of War Review. Διαθέσημο απο: <https://www.ign.com/articles/2018/04/12/god-of-war-review> (Τελευταία πρόσβαση:1/12/2020)

9) Anthony Gallegos(29/6/2016). Minecraft Review. Διαθέσημο απο: <https://www.ign.com/articles/2011/11/24/minecraft-review> (Τελευταία πρόσβαση:1/12/2020)

8) Μαριάντζελα Παπαχρήστου(12/11/2018). Red Dead Redemption 2 – Review. Διαθέσημο απο: <https://gr.ign.com/red-dead-redemption-2-ps4/61683/review/red-dead-redemption-2-review> (Τελευταία πρόσβαση:1/12/2020)

7) Μαρίλη Νίκολη(11/5/2016).Uncharted 4: A Thief’s End – Review. Διαθέσημο απο: <https://gr.ign.com/uncharted-4-ps4/27786/review/uncharted-4-to-telos-enos-klephte-review> (Τελευταία πρόσβαση:1/12/2020)

6)Colin Moriarty(5/6/2013).The Last of Us Review. Διαθέσημο απο: <https://www.ign.com/articles/2013/06/05/the-last-of-us-review> (Τελευταία πρόσβαση:1/12/2020)

5) Mitch Dyer(28/7/2012).Counter-Strike: Global Offensive Review. Διαθέσημο απο: <https://www.ign.com/articles/2012/08/28/counter-strike-global-offensive-review> (Τελευταία πρόσβαση 1/18/2020)

4) Chloi Rad(14/11/2018).PlayerUnknown’s Battlegrounds Review. Διαθέσημο απο: <https://www.ign.com/articles/2018/01/05/playerunknowns-battlegrounds-review> (Τελευταία πρόσβαση:1/12/2020)

3) Austen Golsin(28/3/2018).Fortnite Battle Royale Review. Διαθέσημο απο: <https://www.ign.com/articles/2018/03/27/fortnite-battle-royale-review> (Τελευταία πρόσβαση1/12/2020)

2) Μαρίλη Νίκολη(17/7/2014).Grand Theft Auto V – Review. Διαθέσημο απο: <https://gr.ign.com/grand-theft-auto-v-ps3/1223/review/grand-theft-auto-v-review> (Τελυταία πρόσβαση:1/12/2020)

1) Leah B. Jackson(14/2/2014). League of Legends Review. Διαθέσιμο απο: <https://www.ign.com/articles/2014/02/13/league-of-legends-review-2> (Τελευταία πρόσβαση: 1/12/2020)

 

 

 

Top