VR GOGGLES

VR GOGGLES[ΓΥΑΛΙΑ]

index

Αρχικά η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας είναι μια τεχνολογία που εμφανίστηκε και συζητήθηκε από το 2012 και μετά.Η κυριότερη συσκευή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δούμε και εμείς πώς είναι αυτή η τεχνολογία είναι τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.Τι σημαίνει λοιπόν ο όρος εικονική πραγματικότητα. Ένα εικονικό τρισδιάστατο περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή, το οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μ’ αυτό.Τέλος αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται από διάφορες ερευνητικές εταιρίες για λόγους όπως η εξάσκηση αστροναυτών και πιλότων και από αυτό καταλαβαίνουμε πόση ακρίβεια έχει αυτή η τεχνολογία!

VR GOGGLES AND GAMING

Τα VR GOGGLES χρησιμοποιούνται από εμάς πάρα πολύ στον τομέα του gaming.ΠολλοίYOUTUBERS αλλά και GAMERS για να ψυχαγωγήσουν εμάς χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία καθώς έχει προσφέρει πολλές δυνατότητες στον τομέα του gaming αλλά και στον τομέα της ψυχαγωγίας

Δημοφιλεστερα παιχνίδια του VR για playstation 4 [4]

            RIGS: Mechanized Combat League

Το RIGS είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει με πολύ πετυχημένο τρόπο τα φουτουριστικά sports με τις ρομποτικές μονομαχίες σε πρώτο πρόσωπο. Χωρίς έντονες ζαλάδες, αλλά με αυξημένη ταχύτητα, προσφέρει μία πολύ έντονη και διασκεδαστική εμπειρία.Είτε σε single, είτε σε online multiplayer, το RIGS είναι μία immersive εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις

Keep Talking and Nobody Explodes

Λίγα παιχνίδια φτάνουν τη διασκέδαση σε τόσο υψηλό επίπεδο, όσο το Keep Talking and Nobody Explodes. Η ιδέα είναι πολύ απλή: ένας παίκτης βρίσκεται σε ένα ψηφιακό δωμάτιο, φορώντας τη μάσκα του VR και οι υπόλοιποι προσπαθούν, διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης (χωρίς όμως να βλέπουν τη βόμβα), να τον βοηθήσουν να την αφοπλίσει.   

            I Expect You to Die

 Το I Expect You To Die είναι μία σειρά από σενάρια σε στυλ escape room, που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του VR για να μας διασκεδάσουν χωρίς προηγούμενο. Το στήσιμο των γρίφων είναι πολύ έξυπνο και η αλληλεπίδραση με τους χώρους και τα αντικείμενα απίστευτα διασκεδαστική. Η ατμόσφαιρα, επίσης, που θυμίζει James Bond και Kate Archer, είναι πολύ πετυχημένη. Το PS Move δείχνει τη δύναμή του και η εμπειρία είναι μοναδική και πολύ ευχάριστη.

Déraciné
Το Déraciné είναι παιχνίδι του Hidetaka Miyazaki, που είναι γνωστός για τη σειρά Dark Souls, το Bloodborne και το Sekiro. Πρόκειται για μία εμπειρία διαφορετική από όσα έχουμε συνηθίσει από τον δημιουργό. Είναι ένα first-person adventure, που στηρίζεται κυρίως στην ατμόσφαιρα και το σενάριο. Το gameplay έιναι πολύ ιδιαίτερο και ο κόσμος του παιχνιδιού, τον οποίο βλέπουμε μέσα από το VR του PlayStation 4, κλέβει την παράσταση. Παρά τις διαφορές με τα άλλα παιχνίδια της εταιρείας, το Déraciné διατηρεί το μελαγχολικό και βαρύ κλίμα.
43948455090_5d5d31a7d5_b

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:https://www.flickr.com/photos/158561476@N06/43948455090.Άδεια χρήσης CCO.

VR και το ΜΕλλον αυτής της τεχνολογίας

Τα VR γυιαλιά είναι πολύ χρήσιμα στην καθημερινότητα μας.Ποιό όμως θα είναι το μέλλον τους;Έχει συζιτηθεί από πολλούς επιστήμονες η επέκταση της χρήσης τους και σε επαγκελματικό τομέα.Προσπαθούν λοιπόν να μαζέψουν πληροφορίες από πολλά ερευνιτικά κέντρα που ερευνούν αυτό το θέμα και προσπαθούν να βελτιώσουν με τη σειρά τους αυτή την τεχνολογία.Έτσι περίπου σε 2 χρόνια το VR θα χρησιμοποιηθεί επαγκελματικά σε αστροναυτικές σχολές η σε σχολές οδηγών με αποτέλεσμα μια πιο άνετη και γρήγορη διαδικασία.Προφανός θα εκπαιδεύονται με πιο ασφαλές τρόπο και οι τραυματισμοί θα είναι ανυπαρκτοί.Ένας λόγος είναι ότι τεχνολογία θα είναι τόσο προηγμένη έτσι ώστε η εικονική πραγματικότητα να καλύπτει όλες τις ανάγκες αυτών των επαγκελμάτων

VR MOST POPULAR MODELS

HTC Vive

Το HTC Vive είναι ένα ακουστικό εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε από την HTC και την
Valve. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού χρησιμοποιεί την τεχνολογία παρακολούθησης "κλίμακας δωματίου"
,επιτρέποντας στον χρήστη να μετακινείται σε τρισδιάστατο χώρο και να χρησιμοποιεί χειριστήρια
χειρός που παρακολουθούνται με κίνηση για να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον.

index
Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:
https://www.flickr.com/photos/pestoverde/17135543951.Άδεια χρήσης CCO

Oculus Rift

Το Oculus Rift είναι ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας που σας βυθίζει πλήρως.Ολοκληρωμένη 
με ελεγκτές αφής και δύο αισθητήρες για την απόλυτη εμπειρία VR.

26736956114_521eed7515_b

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:
https://www.flickr.com/photos/spilt-milk/26736956114.Άδεια χρήσης CCO

Google Cardboard
Το Google Cardboard είναι μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας (VR) που αναπτύχθηκε από 
την Google. Ονομάστηκε για το πτυσσόμενο χαρτοκιβώτιο στον οποίο έχει τοποθετηθεί ένα smartphone
index

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το flickr.com και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα:
https://www.flickr.com/photos/142724153@N08/27727827945.Άδεια CCO.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΤΛΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_reality
https://www.pcgamer.com/the-best-vr-games/

Top