Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ BOYBANDS

Οι One ήταν κυπριακό ανδρικό ποπ συγκρότημα που δημιούργησε το 1999 ο συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Θεοφάνους, του οποίου την υπογραφή είχαν τα περισσότερα album τους. Αποτελούταν από τους Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Φίλιππο Κωνσταντίνο, Δημήτρη Κουτσαβλάκη, Αργύρη Ναστόπουλο και Πάνο Τσερπέ.

δημητρα

Τα πέντε αγόρια που «ένωσε» ο Γιώργος Θεοφάνους γνώρισαν τεράστια επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο και μέσα σε ελάχιστο χρόνο κάθε τους single έφτανε στην κορυφή των charts.

Το πρώτο τους album είχε ως τίτλο το όνομά τους και το τραγούδι που έκανε μεγάλη επιτυχία ήταν το «Πρώτη μου φορά». Ακολούθησε το 2000 το album «Moro mou», όπου το ομότιτλο τραγούδι έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως επίσης και το «Φοβάμαι». Το 2002 το κυπριακό κανάλι ΡΙΚ κάνει πρόταση στο Γιώργο Θεοφάνους να γράψει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision. Ο δημοφιλής συνθέτης γράφει το «Gimme» και προτείνει στους One να το ερμηνεύσουν, κάτι που δέχονται. Το κομμάτι καταλαμβάνει την 6η θέση, παρ” όλα αυτά κάνει επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το album που το περιέχει («Έχω τόσα να σου πω») γίνεται χρυσό. Στο ίδιο album περιέχονται και τα τραγούδια «Μάτια μου»«Έχω τόσα να σου πω» και «Πεθαίνω».

Οι One βρίσκονται στην ακμή της καριέρας τους, έχοντας κάνει αρκετές επιτυχίες κι έχοντας αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Παρ” όλα αυτά ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μετά από πολλή συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη αποφασίζει να αποχωρήσει και να κάνει solo καριέρα. Τη θέση του παίρνει ο Δήμος Μπέκε, ο οποίος έχει ήδη διαγράψει επιτυχημένη πορεία στην Κύπρο. Το φθινόπωρο του 2003 κυκλοφορεί το CD-single «Καινούρια αρχή», όπου το «Κράτα με» γίνεται επιτυχία, ενώ το Δεκέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το album «Όνειρα», το οποίο διαγράφει μέτρια πορεία. To album «Μετά από χρόνια», που κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 2004, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά από άποψη πωλήσεων, ενώ είναι το πρώτο τους που δεν έχει την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους, αλλά περιέχει διασκευασμένα τραγούδια της δεκαετίας του ’80. Μετά από 6 ολοκληρωμένα albums και μία άκρως επιτυχημένη συμμετοχή στη Eurovision, οι One αποφασίζουν να διαλυθούν.

Top