Οι υπέροχες παραλίες της Εύβοιας

 

Οι παραλίες της Ευβοίας  είναι οι είναι οι έξης:

1. H παραλία του Λιμιώνα βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια που βρέχεται από τα καθαρά νερα του  αιγαίο και απέχει  50 χιλιόμετρα από την χαλκιδα, η διαδρομή γίνεται περίπου σε μια ωρα .η παραλια εχει αρκετο μηκος και επηρεάζεται πολύ ευκολά από βοριάδες ,ο λιμιωνας εχει  τρεις ταβέρνες με πολύ καλο φαΐ και δυο καφετεριες .προσελκευει πολους  κατασκηνωτές  για να κάνουνε κάμπινγκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμιωνας

2. H παραλια Eλληνικά βρισκεται στην βορεια ευβοια που βρεχεται από τα καθαρα νερα του αιγαιου ,στο βυθο της παραλιας θα συναντήσετε κυριως χοντρη αμμος αλλά και κάποια ψηλά βότσαλα ενώ η θαλασσα είναι σχετικά βαθιά .

Αποτέλεσμα εικόνας για παραλια ελληνικα

3. Η παραλια Άγιοι Απόστολοι είναι γνωστή και από το χωρίο πετριες που βρισκεται λιγο πιο πανω ,είναι μια παράλια πολύ δημοφιλής στην Εύβοια .υπάρχουν αρκετές καφετέριες και ψαροταβέρνες ,στην ακτη και στο βυθο υπαρχει χοντρη αμμος .είναι ένα γραφικο λιμανάκι που στην  περιοχη υπάρχουν αρκετα ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα βρείτε ευκολά δωματιο  για να μεινετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για παραλια αγιοι αποστολοι

4. Παραλία Άγιος  Δημήτριος  είναι μια μαγευτικη παραλία  στην νότια  Εύβοια που  βρέχεται στο αίγιο  . τα  νερα είναι γαλαζοπράσινα ,η θαλασσα βαθαινει γρηγορα ενώ στο βυθο υπαρχουν πολυ μικρα βοτσαλα και υπαρχει χοντρη  αμμος ,η παραλία  είναι μικρη και προτιμάται για καμπινκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για παραλια αγιος δημητριος

5.Παραλια  λιανή  αμμος  βρισκέται  στην κεντρική Εύβοια  ,ένα μικρο κολπακι σε αποσταση 10 λεπτων από τους αγιους αποστολους ,προσφερει ηρεμια και ησυχο μπανιο .αποτελει έναν από τους πιο κρυμμενους προορισμούς και εχει χωρο για παρκινγκ,ευκολη προσβαση για αυτοκινητο .η λιανη αμμος χωριζεται σε μικρες αμμουδιες που αποτελούν το απόλυτο ησυχαστήριο για αυτούς που επιθυμούνε την ιδιοτηκότητα τους.Η ψιλή άμμος σε συνδιασμό με τα καταγάλανα της νερά, την κατατάσουν σε μαγευτική παραλία. Ο καιρός δεν την πιάνει πολύ και η θάλλασα ειναι σχετικά ριχή.

liani ammos

6. Η παράλια  κλιμάκι βρίσκεται στην κεντρική  ευβοια παράλια κοντά  στους άγιους  απόστολους,στην παράλια  εχει δυο τρεις ταβέρνες,  Παραλία με καταγάλανα νερά και λευκή άμμο περιβαλόμενη απο βραχώδες περιβάλλον θεωρείται η ομορφότερη παραλία από όλες της περιοχής, Σημείο αναφοράς της παραλίας είναι το πανέμορφο ταβερνάκι, μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και Καλλό φαγητά, περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια από ντόπιους ψαράδες, καλό κρασί και ένα μαγευτικό χώρο με θέα όλη την παραλία. Πρόσβαση σε αυτή γίνεται είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια

Αποτέλεσμα εικόνας για paralia klimaki

7.Παραλία   αγία παρασκευή στην καρύστο  ,  βρίσκεται στην νότια Εύβοια  απέχει μόλις  30 λεπτά από την καρύστο .Στο κέντρο της παράλιας  βρίσκεται  μια καντίνα   που φτιάχνει δροσερά καφεδάκια ,τοστ ,χυμούς,μπύρες  και πολύ ακόμα . Η παράλια έχει  μικρά βοτσαλάκια γυαλιστερά  και καταγάλανα νερά .

Παραλία Αγία Παρασκευή στην Κάρυστο

8. Παράλια μαγειράς αυλωναριου, βρίσκεται στην νότια Εύβοια, είναι πανέμορφη,απομακρυσμενη παράλια, με άμμο και μικρο βότσαλο  που δίνουν στα νερά ένα εξωτικό πράσινο χρώμα . Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία  και ταβέρνες σε κοντινή απόσταση, μόνο με αυτοκίνητο  μπορείτε να πατέ από δυο εναλλακτικές διαδρομές.

 

 

9. Η Παραλία άγιος Μερκούριος  , βρίσκεται στην κεντρική  Εύβοια ,έχει  καταγάλανα νερά και πεντακάθαρα που μπορείτε να ξαπλώσετε σε ένα ψηλό πολύχρωμο στρώμα από μικρά βότσαλα ,με εκπληκτικούς σχηματισμούς των βράχων μέσα στην θάλασσα,αυτά που θα μπορούσατε να φάτε είναι πίτες με σπανάκι,φέτα και διάφορα  χόρτα  της Περιοχής και για να πάτε με αυτοκίνητο .

 

10.Η Παράλια καλλιανοι μαρμαρι Ευβοίας,βρίσκεται στην Εύβοια και ο συνδυασμός του καταπράσινου τοπίου με το φαράγγι είναι τέλειος .Οι οικοσμοι καλλιανοι και Λενοσσαιων βρίσκονται 31 με 32 χιλιόμετρα ,η” Περιοχή είναι γνωστή για το μοναδικής ποιότητας μελί ,το ροδομελο .Αξιοθέατα και η εκκλησία κοίμηση  Θεοτόκου  στους λενοσσαιους .

Παραλία Καλλιανοί - Μαρμάρι Ευβοίας

youtube PuuiD51l28I]

 

Βιβλιογραφία

Evia  Guide.(2016)τουριστικός  οδηγός Εύβοια και Χαλκίδας, Διαθέσιμο από <http:||www.eviaguide gr.>{τελευταία πρόσβαση πήγη  βρίσκεται 

οι εικόνες  του άρθρου έχουν  αντιληφθεί  από  την μηχανής   αναζήτησης  google  και δεν αποτελούν   πνευματική  ιδιοκτησία  του συντάκτη  του άρθρου .

 

Top