5 φυσικοί, εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι καταπολέμησης της ακμής.

κατάλογος

Η ακμή αποτελεί την πιο συχνή νόσο που μας ταλαιπωρεί κατά την εφηβική μας ηλικία. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να οφείλεται στο στρες, σε κάποια ορμονική διαταραχή ακόμη και στην κληρονομικότητα και όχι μόνο. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως δεν υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσουμε ακόμη και με υλικά που σίγουρα υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

 

Α τρόπος:   Μέλι και ζάχαρη

(Μετά από το ανακάτεμα αυτών των 2  δημιουργείται  εύκολα και γρήγορα μία μάσκα απολέπισης). Τοποθετώντας  κάποιο ποσό στα δάχτυλα σας , τρίβεται το πρόσωπο σας με κυκλικές κινήσεις και ύστερα ξεπλένετε με άφθονο νερό. Η ίδια μάσκα χρησιμοποιείται ακόμη και για τα σκασμένα χείλη.

μελι και ζαχαρη

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από την kalliesmakeuphouse και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://kallismakeuphouse.blogspot.gr/2012/06/diy-treatments.html

 

Β τρόπος: Αλόη

Πολλοί έχουμε στην αυλή ή στο μπαλκόνι μας μια γλάστρα με αλόη. Τα φύλλα της αλόης περιέχουν ένα παχύρευστο υγρό το οποίο έχει ευεργετικές ικανότητες όσον αφορά την ακμή. Απλώνοντας ένα ικανοποιητικό ποσοστό στο πρόσωπο σας, το αφήνετε για αρκετή ώρα και μέσα σε μερικά κιόλας λεπτά θα νιώσετε το δέρμα σας να σφίγγει και τα σπυράκια να εξαφανίζονται.

 αλοη

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από την crash online και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://www.crashonline.gr/%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

 

Γ τρόπος: Σκόρδο

Όσο έντονα και αν μυρίζει το σκόρδο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για την πλήρη εξουδετέρωση της  ακμής. Κόβουμε το σκόρδο έτσι ώστε να φαίνεται το εσωτερικό του , με του οποίου την επιφάνεια τρίβουμε τα σημεία στα οποία υπάρχει ακμή. Η μέθοδος αυτή συνήθως προτείνεται να γίνετε το βράδυ έτσι ώστε το σκόρδο να έχει το χρόνο του να ενεργήσει ενάντια στα σπυράκια.

σκορδο

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από την Ολα στην φόρα και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://olastifora.gr/archives/32595

 

Δ τρόπος: Μαγειρική σόδα – Νερό

Αναμιγνύοντας αυτά τα δύο , δημιουργείται πολύ εύκολα μια μάσκα προσώπου. Όταν η μαγειρική σόδα διαλυθεί καλά στο νερό και πάρει την υφή μιας κρέμας την απλώνουμε στο πρόσωπο για 10 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

σοδα

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από τηνFeminine Beauty Stories και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://femininebeautystories.blogspot.gr/2015/01/blog-post_17.html

 

Ε τρόπος: Λεμόνι και μαύρη ζάχαρη

Στίβετε ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι και τοποθετείτε 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και ανακατεύτετε. Ύστερα παίρνετε το μείγμα και με κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ στο πρόσωπο σας για 2-3 λεπτά. Αφού ολοκληρώσετε το προηγούμενο βήμα ξεπλένετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

λεμονι και ζαχαρη

 Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από την NewsBeast και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://www.newsbeast.gr/tag/lemoni/page/2

 

 Σημείωση: όλα τα παραπάνω θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας από την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να είστε σίγουροι για κάθε πιθανή αλλεργική αντίδραση. Ακόμη, απαραίτητη είναι και η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο για πιο επιστημονικές συμβουλές.

 

 

 

Βιβλιογραφία:

1)Iatropedia (χωρίς ημερομηνία). Ακμή. Διαθέσιμο από:< http://www.iatropedia.gr/encyclopedia/akmi/ > [Τελευταία πρόσβαση: 8 Μαρτίου 2017].

 

 

Top