Προστατεύοντας το περιβάλλον – Project Α’λυκείου

Προστατεύοντας το περιβάλλον – Project Α’λυκείου

 Στο  πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας της κ.Πάντικ σχετικά με το περιβάλλον , οι μαθητές της Α’Λυκείου συνεργάστηκαν για να παράξουν πάνινες σακούλες και να ευαισθητοποιήσουν τη μαθητική κοινότητα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Γιατί όμως είναι απαραίτητη η πάνινη σακούλα στη ζωή μας ;

   Η επαναχρησιμοποίηση της πάνινης  σακούλας  στην καθημερινότητα , όπως στα παντοπωλεία,  μειώνει πολύ τα απόβλητα και επίσης εξοικονομεί μεγάλο κόστος συντήρησης και κόβει τα δέντρα. Οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες συμβάλλουν στη μείωση της χρήσης προϊόντων με βάση το πετρέλαιο και εξοικονομούν χρήματα για τους πολύτιμους φυσικούς πόρους μας, οι οποίοι είναι σημαντικοί ακόμη και για τις μελλοντικές γενιές. Θα εξοικονομούσαμε γαλόνια νερού, καυσίμων και στρεμμάτων δάσους κάθε χρόνο με αυτό το μέτρο. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής σας.

   Οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την οικονομία σε μεγάλο βαθμό, μειώνοντας τις τιμές των προϊόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα στην αγορά βελτιώνεται με την κατανάλωση λιγότερων φυσικών πόρων. Το κόστος της πλαστικής  σακούλας που παραλαμβάνετε στον πάγκο καταβάλλεται από εσάς και κανέναν άλλο. Η δαπάνη αυτή ελαττώνεται  μειώνοντας έτσι το κόστος των προϊόντων.

Έτσι, το σχολείο πήρε την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα του Κρυονερίου προωθώντας την χρήση της πάνινης σακούλας. Στο πλαίσιο της ερευντηικής εργασίας οι μαθητές κλήθηκαν να αφήσουν την φαντασία τους να δουλέψει με αποτέλεσμα την παραγωγή δεκάδων ατομικών δημιουργιών.

Συγκεκριμένα η κ.Πάντικ δήλωσε: »Προμηθευτήκαμε πάνινες σακούλες, τις οποίες ζωγραφίσαμε με ειδικά ανεξίτηλα χρώματα. Οι μαθητές συνεργάστηκαν όλοι μαζί για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα και είμαστε σίγουροι πως όλοι θα τις λατρέψουν.Οι σακούλες πλένονται στους 6Ο ºC , έχουν μηδέν βάρος,διπλώνουν και χωράνε και στην τσέπη.Είναι ζωγραφισμένες στο χέρι από τους μαθητές μας σε μία ποικιλία σχεδίων,χρωμάτων και μηνυμάτων… »

   Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 οι μαθητές του σχετικού project θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας από τις 9:00 π.μ μέχρι το τέλος των μαθημάτων . Έτσι, θα δωθεί η ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει μία πάνινη σακούλα συμβάλλοντας  στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Θα υπάρχουν επιπλέον ειδικά σχεδιασμένες τσάντες με λουλούδια και καρδιές για τη γιορτή της Μητέρας ( Κυριακή 13/5 ) .

Σας περιμένουμε με χαρά !!!  

Top