Erasmus+: Το ΓΕΛ Βραχναίικων πάει στις Βρυξέλλες

IMG_20230118_150548

Εκπαιδευτικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μέσω του προγράμματος  Erasmus + .

IMG-20230118-WA0009Το ταξίδι αυτό άρχισε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20/1/1023  με την συνοδεία των δυο εκπαιδευτικών, κ. Θωμά Σοφία και κας Χαρίκλειας Γκέκα και με την συμμετοχή των μαθητών Κοτσώνη Ιωάννας, Σοφίας Κρούσαλη, Κατερίνας Μαρίνη, Αντωνόπουλου Μανώλη, Θεοδωρόπουλου Δημήτρη ,Πιεράκου Δανιήλ. Επίσης ,αξιοσημειώτη είναι η συνεργασία που είχαμε με τα παιδιά από την Κροατία, Γαλλία και Γαλλο-Γερμανία.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή το μεσημέρι φτάσαμε στο ξενοδοχείο και είχαμε ελεύθερο χρόνο για να τακτοποιηθούμε. Έπειτα απολαύσαμε το πρώτο μας δείπνο στις Βρυξέλλες. Ύστερα από μερικές ώρες κατέφτασαν τα παιδιά από τις άλλες χώρες και άρχισε γνωριμία .Την επόμενη μέρα ξεκίνησε η ουσιαστική επαφή με τους υπόλοιπους εφήβους μέσω ενός παιχνιδιού <<breaking the ice>>ώστε να νιώσουμε πιο άνετα και οικεία μεταξύ μας .Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την ξενάγηση στο κέντρο του Βρυξελλών .Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας εμείς καταφέραμε να γνωρίσουμε την πόλη καλύτερα. Την ερχόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το μουσείο <<migrant XYZ workshop >>που είχε ως κύριο θέμα τους πρόσφυγες .Στη συνέχεια είχαμε ελεύθερο χρόνο όπου κάναμε βόλτες και ανακαλύψαμε ενδιαφέροντα μέρη κι εστιατόρια. Το  φαγητό ήταν ακριβό και τα περισσότερα πιάτα ήταν τηγανητά. Στη συνέχεια του προγράμματος επισκεφτήκαμε το Ευρωκοινοβούλιο και το Atomiam, τα οποία ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Παράλληλα διεξαγόταν διαγωνισμός φωτογραφίας .Την τελευταία μέρα επισκεφτήκαμε το << Magritte Museum>>,όπου θαυμάσαμε πίνακες του περίφημου καλλιτέχνη Magritte. Αυτό το υπέροχο ταξίδι έκλεισε με αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που περιείχε μπόουλινγκ!!!

Αδιαμφισβήτητα , το συγκεκριμένο ταξίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς .΄Εντονες αναμνήσεις χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη μας . Περάσαμε πέντε υπέροχες μέρες που κατάφεραν να μας δέσουν σε μεγάλο βαθμό με όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα . Ελπίζουμε όλοι κάποια στιγμή να υπάρξει η ευκαιρία για μια ακόμη συνάντηση !

IMG-20230118-WA0012

Από τη δημοσιογραφική ομάδα-απεσταλμένη στις Βρυξέλλες:

 

  • Κρούσαλη Σοφία
  • Μαρίνη Κατερίνα
  • Κοτσώνη Ιωάννα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης