Καν” το σωστά

kantososta

Στις 15  Μαρτίου 2023  στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας-Κυκλοφοριακής Αγωγής  «ΚΑΝ΄ΤΟ ΣΩΣΤΑ» από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» το σχολείο μας είχε την τιμή να υποδεχτεί στο χώρο του εκπροσώπους από το  Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας.

Οι δύο πρώτες διδακτικές ώρες αφιερώθηκαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την σημασία της οδικής ασφάλειας με εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζήτηση . Έπειτα ακολούθησε  το βιωματικό μέρος με προσομοίωση διαφορετικών ατυχημάτων ( π.χ. κατάσταση μέθης, απόσπαση προσοχής, έλλειψη χρήσης ζώνης  υπερβολική ταχύτητα κ.α. )όπου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όχι μόνο το σύνολο των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου μας, αλλά και το 1ου ΕΠΑΛ Παραλίας και του 10ο ΓΕΛ Πάτρας.

Αισθανόμαστε τυχεροί που πληροφορηθήκαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους μέσα από αυτήν την πρωτότυπη παρουσίαση και τη χρήση ειδικού εξοπλισμού- προσομοιωτών που διαθέτει το Ι.Ο.ΑΣ.

Ευχαριστούμε  θερμά την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. για την ευγενική χορηγία και το Ίδρυμα «Πάνος Μυλωνάς»!

 

Πολυδωροπούλου Θεοδώρα

Τσιρώνη Ειρήνη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης