Ζήτω 28η Οκτωβρίου

IMG_20221027_105459

Στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μια άξια προσοχής διοργάνωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων. Συμμετείχε πλήθος μαθητών από όλες τις τάξεις, με συντονίστριες τις φιλολόγους κα Οικονόμου και κα Κουνάβη.

IMG_20221027_113009

Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας και του ορισμού παραστατών. Έπειτα, ακολούθησε η απονομή αριστείων για το σχολικό έτος 2021-2022 από τον διευθυντή κ Θωμά Σοφία. Στη συνέχεια, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να αναβιώσουν τα γεγονότα μέσω αποσπασμάτων, θεατρικών παραστάσεων, καθώς και μέσω των επαναστατικών τραγουδιών. Συγκεκριμένα, εκφωνήθηκαν ποιήματα και κείμενα που μας έδωσαν πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο της κατοχής. Το αντιπροσωπευτικό τραγούδι ‘’Βάζει ο Ντούτσε την στολή του’’ διέγειρε τα εθνικά αισθήματα του κοινού, όπως και τα άλλα τραγούδια που ακούστηκαν από τη χορωδία μας. Ακόμη, αξιοθαύμαστη ήταν η προσπάθεια ορισμένων μαθητών να αναπαραστήσουν τις συνθήκες μέσα από μικρά θεατρικά δρώμενα που ζωντάνεψαν το κλίμα. Λίγο πριν τη λήξη της γιορτής, λεβέντικα χόρεψαν τσάμικο τα αγόρια, ενώ με χάρη άφησαν το στίγμα τους τα κορίτσια, χορεύοντας καλαματιανό. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από όλους τους παρευρισκόμενους.

Η γιορτή μάς προκάλεσε δέος και συγκίνηση, ενώ ταυτόχρονα τόνωσε την εθνική μας συνείδηση. Είναι πολύ σημαντικό με κάθε δυνατό τρόπο να τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για εμάς και να ενημερωνόμαστε για το παρελθόν.

Από τη δημοσιογραφική ομάδα  Μαρίνη Κατερίνα, Παναγιωτοπούλου Χαρά, Παπακωνσταντοπούλου Αγγελική, Παπαρρηγοπούλου Ελευθερία, Τσεκούρα Κατερίνα, Τσιρώνη Ειρήνη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης