Οι φωνές των Παιδιών      

noe2

noe2Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων διεξήχθη η σχολική εορτή από τους μαθητές του ΓΕΛ Βραχναιίκων με θέμα το <<Πολυτεχνείο>>.

          Η γιορτή άρχισε με την απαγγελία ποιημάτων από μαθήτρια της Γ΄ λυκείου. Έπειτα, παρακολουθήσαμε ενδιαφέροντα βίντεο, τα οποία επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κυρία Βάσιου Μαρία και κυρία Μαχαίρα Αναστασία. Στη συνέχεια το σκετσάκι, από τους μαθητές της β λυκείου μας ταξίδεψε στα γεγονότα της τότε εποχής και μας προκάλεσε έντονη ανατριχίλα. Κατά την διάρκεια της γιορτής τιμήσαμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου αναφέροντας τα ονόματα τους , ενώ οι μαθητές κατέθεσαν γαρύφαλλα στο αυτοσχέδιο μνημείο. Επιπροσθέτως η γιορτή συνοδεύτηκε από τις φωνές της χορωδίας και τα μουσικά όργανα . Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η κυρία Μπαρούνη Αριστέα μαζί με τα κορίτσια από όλες τις τάξεις μας ξεσήκωσαν με τις χορευτικές τους ικανότητες.

         noe1  Εν κατακλείδι , η γιορτή διέγειρε τα συναισθήματά των θεατών καθώς με την ζωντάνια της , τους παρέσυρε και τους έκανε να νιώσουν τον πόνο ,τις κακουχίες και την αγωνιστικότητα της τότε περιόδου. Ταυτιστήκαμε όλοι με τους μικρούς και μεγάλους, επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του Πολυτεχνείου. Κατόπιν από τις αντιδράσεις του κοινού, συμπεραίνουμε ότι η γιορτή στέφτηκε με επιτυχία. Γι’ αυτό θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες , οι οποίοι οδήγησαν σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα και να τιμήσουμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της χώρας.

Αλέξης Φωτεινός

Μαρίνα Ζησιμάτου

Νικολία Πούλια

Δήμητρα Στεφανοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης