ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
- 500 gr Αλεύρι
- 175 gr Σπορέλαιο
- 150 gr Αυγά
- 125 gr Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά με το φτερό.
- Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση.
- Φουρνίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου στους 160 ° για 40 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή αφού την κόψουμε με ελαφρύ ζεστό σιρόπι 150 gr.
- Μόλις απορροφηθεί το σιρόπι, ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας
Σάλτσα σοκολάτας:
- 150 gr φυτική κρέμα γάλακτος
- 150 gr σιρόπι ελαφρύ
- 150 gr σοκολάτα
- 15 gr βούτυρο.
ή 300 gr Mamma Bitter
- 200 gr Κρέμα Γάλακτος
Σιρόπι ζεστό στους 28 – 29 ° :
-250 gr νερό
- 310 gr ζάχαρη
- λίγο ξινό ή χυμό από μισό λεμόνι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΟΛΙΝΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ