ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 gr Αλεύρι
  • 175 gr Σπορέλαιο
  • 150 gr Αυγά
  • 125 gr Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά με το φτερό.
  • Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί  μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση.
  • Φουρνίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου στους 160 ° για 40 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή αφού την κόψουμε με ελαφρύ ζεστό σιρόπι 150 gr.
  • Μόλις απορροφηθεί το σιρόπι, ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας

 

Σάλτσα σοκολάτας:

- 150 gr φυτική κρέμα γάλακτος

-  150 gr σιρόπι ελαφρύ

-  150 gr σοκολάτα

- 15 gr βούτυρο.

 

ή 300 gr Mamma Bitter

- 200 gr  Κρέμα Γάλακτος

 

Σιρόπι ζεστό στους 28 – 29 ° :

-250 gr νερό

- 310 gr ζάχαρη

- λίγο ξινό ή χυμό από μισό λεμόνι

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

ΟΛΙΝΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

Σχολιάστε