ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΗ

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΚΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

20211214_101624

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο νέος Μητροπολίτης Καστοριάς Σεβασμιότατος κος Καλλίνικος. Οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους τον υποδέχτηκαν στην αίθουσα βιβλιοθήκης τραγουδώντας εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδια. Στη συνέχεια οι μαθητές του απηύθυναν ερωτήσεις και εκείνος απάντησε με χαρά και προθυμία.

Μαθητής: Θέλατε από μικρός να μπείτε στους κόλπους της εκκλησίας;
Μητροπολίτης: Στους κόλπους της εκκλησίας μπήκα από ενός έτους, όταν με βάφτισαν. Τότε μπαίνουμε στην εκκλησία, όταν βαφτιζόμαστε. Όταν κάποιος βαφτιστεί μεγάλος π.χ. 10, 20χρονών τότε μπαίνει στην εκκλησία.

Mαθητής: Τι δυσκολίες έχει το λειτούργημά σας;

Μητροπολίτης: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει δυσκολίες μέχρι τώρα μόνο χαρές! Έχω τις δυσκολίες που μπορεί να έχει κάποιος που ασχολείται με ανθρώπους. Κι ο άνθρωπος έχει πολλά χαρίσματα. Άλλος είναι έξυπνος, άλλος ευγενικός, εξυπηρετικός, ήσυχος….. Αλλά αυτά τα χαρίσματα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, δηλαδή το ένα χάρισμα να εξυπηρετεί το άλλο. Επίσης πρέπει να φροντίσω όλοι οι άνθρωποι να είναι αγαπημένοι και μονιασμένοι.

Μαθητής: Πώς πήρατε την απόφαση να γίνετε Μητροπολίτης?
Μητροπολίτης: Όταν ήμουν μικρός, ήθελα να γίνω δάσκαλος, δεν ήθελα να γίνω Μητροπολίτης. Αργότερα, όταν μεγάλωσα, έγινα πράγματι δάσκαλος.  Όταν ήμουν 29 χρονών ως δάσκαλος βοηθούσα έναν Μητροπολίτη στο γραφείο του. Γεννήθηκε τότε η επιθυμία μου να γίνω μοναχός. Αυτός με προέτρεψε να γίνω διάκος. Κι έτσι έγινα διάκος, ιερέας και στην συνέχεια Μητροπολίτης. Όπως οι δάσκαλοι σας σπουδάζουν και στην πορεία μπορεί να γίνουν διευθυντές ή προϊστάμενοι.

Μαθητής: Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την Μητρόπολη?

Μητροπολίτης: Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι να συνεχίσω την παράδοση των άλλων Μητροπολιτών. Το δεύτερο είναι να αγαπήσουν οι άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά την εκκλησία και τον Χριστό και αυτή η αγάπη να περάσει στις επόμενες γενιές.

Μαθητής: Πώς νιώθετε για τον νέο σας ρόλο?

Μητροπολίτης: Νιώθω πολύ χαρούμενος, όπως όταν εσείς τα παιδιά  πάτε τις πρώτες μέρες σχολείο ή όταν πηγαίνετε εκδρομή.

Μαθητής: Ποια είναι τα καθήκοντά σας;

Μητροπολίτης: Το πρώτο είναι να λειτουργώ στις εκκλησίες, το δεύτερο να μιλάω για το Ευαγγέλιο και να φροντίζω όλοι οι άνθρωποι να είναι αγαπημένοι και ενωμένοι.

Τέλος ο μητροπολίτης σχολίασε ότι « πρέπει να ζούμε από τα πλεονεκτήματα και όχι από τα προβλήματα..  η ζωή είναι δώρο του Θεού»

Ο μητροπολίτης χάρισε σε όλα τα παιδιά από μία εικόνα και ένα κέρασμα. Τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας αλλά και για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 

20211214_101635

Σχολιάστε