Συνέντευξη με τον Αϊ-Βασίλη

Συνέντευξη με τον Αϊ-Βασίλη

– Αξιότιμε Αϊ-Βασίλη, θα μπορούσαμε να σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις εκ μέρους όλων των παιδιών όλου του κόσμου;
-Φυσικά και μπορείτε να μου κάνετε όποια ερώτηση θέλετε.
-Λοιπόν,θα θέλαμε να μάθουμε αν είναι εύκολη η δουλειά του Αϊ-Βασίλη;
-Ναι, είναι εύκολη για μένα, γιατί το κάνω μέσα από την καρδιά μου. Μπορεί όμως, για κάποιους να φανεί δύσκολη.
- Γιατί αποφασίσατε να μοιράζετε δώρα τα Χριστούγεννα;
-Επειδή τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή αγάπης και ευγνωμοσύνης και κάθε παιδί, όπως εγώ νομίζω, χρειάζεται ένα δώρο αυτές τις μέρες.
- Πόσο χρονών είστε, γιατί έχουμε ακούσει πολλά από τις γιαγιάδες μας, που κι αυτές έχουν ακούσει από τις δικές τους γιαγιάδες;
-Αυτό συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σας το απαντήσω.
- Εντάξει, δεν τίθεται κανένα θέμα, αλλά θα μπορούσατε μήπως να μας πείτε πως σας φαίνεται, όταν τα παιδιά ζητάνε όλες τις χρονιές παιχνίδια, χρήματα και άλλα υλικά αγαθά;

-Μην νομίζεις καλά μου παιδιά, ότι όλα τα παιδιά ζητάνε μόνο υλικά αγαθά . Ναι σίγουρα, έχουν ζητήσει και τέτοια, αλλά ξέρετε πόσα παιδιά μου ζητάνε να εξαφανίσω τον πόλεμο στον οποίο ζούνε, την πείνα, να θεραπεύσω κάποιον ο οποίος δεν είναι καλά, να ενώσω τους χωρισμένους γονείς τους ή ακόμα να επαναφέρω κάποιον πίσω στην ζωή; Όμως δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω.
-Πως προλαβαίνετε να μοιράσετε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου;

- Είναι πανεύκολο για εμένα, γιατί δεν είναι τυχαίο που φοράω ένα κόκκινο σκουφί. Βλέπετε αυτό το σκουφί είναι μαγικό και μπορεί να με μεταφέρει σε διάφορες χώρες του κόσμου και τους ταράνδους τους χρησιμοποιώ για να φτάνω πιο γρήγορα.

-Τι κάνετε τον υπόλοιπο χρόνο;

-Η αλήθεια είναι πως στην ζωή μου δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ δουλειάς και διασκέδασης. Έχω μια υπέροχη ζωή και για μένα κάθε μέρα είναι γιορτή. Περνάω πολύ χρόνο στην φύση, περπατάω στο δάσος ή κάνω βόλτες με το έλκηθρο μου. Αγαπώ την ομορφιά της φύσης. Επίσης διαβάζω πολύ.

-Πως θυμάστε τι δώρο σας ζητάει το κάθε παιδί;

-Μην ξεχνάτε πως είμαι ο Αϊ-Βασίλης και μπορώ να θυμάμαι όλα τα γράμματα απ΄έξω.

-Μια τελευταία ερώτηση. Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχετε;

-Δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι υπάρχουν παιδιά, αλλά και μεγάλοι που δεν πιστεύουν σε εμένα! Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι και οι επόμενες γενιές θα τα γιορτάζουν. Αν δεν σας αρέσουν, δεν χρειάζεται να πιστεύετε στον παραμυθένιο κόσμο των Χριστουγέννων. Όπως και να έχει, εγώ πάντα θα πιστεύω σε εσάς.

-Σας ευχαριστούμε που μας απαντήσατε σε όλες τις ερωτήσεις μας και αν ξανά έχουμε καμία άλλη απορία θα ξανάρθουμε σε εσάς.

Καλά Χριστούγεννα !!!!!

Σίλια Κ. και Αλεξάνδρα Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης