Τελικά υπάρχει Αϊ -Βασίλης;

Επιτέλους, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Όλα τα παιδιά είναι χαρούμενα, όμως φέτος, ο Άγιος-Βασίλης δεν είναι και τόσο χαρούμενος, για να μην σας πω και καθόλου! Σίγουρα, θα αναρωτιέστε το γιατί.
Ο Αϊ-Βασίλης ως γνωστόν κάθε χρόνο, μοιράζει τα δώρα στα σπίτια των παιδιών με το έλκηθρό του. Καθώς το ετοίμαζε, προσπάθησε να το κινήσει, αλλά δυστυχώς, είχε χαλάσει η μηχανή του. Ανησύχησε πολύ, ήξερε ότι δεν θα προλάβαινε, γιατί τα Χριστούγεννα πλησίαζαν. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον μηχανικό που ήταν πιο κοντά στην περιοχή του. Ο μηχανικός του είπε ότι θα μπορούσε να πάει εκεί σε 2 ώρες. Αφού πέρασαν 2 ώρες, ο μηχανικός πήγε στον Άγιο-Βασίλη και μέσα σε 30 λεπτά το έλκηθρο ήταν έτοιμο.
Την επόμενη μέρα, ο Άγιος-Βασίλης πήγε στην αποθήκη με τους ταράνδους. Όμως πού να ήξερε τι τον περιμένει; Είδε τον αγαπημένο του τάρανδο, τον Ρούντολφ, να έχει χτυπήσει σοβαρά το πόδι του. Αμέσως το είπε στα ξωτικά κι εκείνα κάλεσαν ασθενοφόρο για ταράνδους.
Τα Χριστούγεννα ήρθαν! Ο Άγιος-Βασίλης κατάλαβε ότι τα παιδιά τελικά, δεν θα πάρουν τα δώρα που τόσο ήθελαν, γιατί το έλκηθρο δεν μπορούσε να πετάξει, αφού έλειπε ο ένας τάρανδος και συγκεκριμένα ο Ρούντολφ .
Ξημέρωσε Χριστούγεννα!!!
Τα παιδιά ξύπνησαν και όπως κάνουν κάθε χρόνο, έτρεξαν με ανυπομονησία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να πάρουν τα δώρα τους. Μια δυσάρεστη έκπληξη όμως τα περίμενε. Κάτω από το δέντρο δεν υπήρχε τίποτα! Στενοχωρήθηκαν τόσο πολύ, που πίστεψαν πως δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Μόλις το έμαθε αυτό ο Αϊ- Βασίλης, έπεσε σε μεγάλη θλίψη. Δεν ήξερε τι άλλο να κάνει, για να πείσει τα παιδιά ότι υπάρχει. Τότε, ένα ξωτικό τού είπε να πάει στα σπίτια των παιδιών ένα βράδυ και να τους αφήσει τα δώρα τους και μαζί κι ένα γράμμα που να τους εξηγεί τι είχε συμβεί. Ο Αϊ- Βασίλης σκέφτηκε ότι ίσως ήταν μια καλή ιδέα, ώστε να πιστέψουν τα παιδιά ότι υπάρχει. Το είπε και το έκανε! Οπότε ένα βράδυ, ρίσκαρε να πετάξει με το έλκηθρό του, αλλά χωρίς τον Ρούντολφ, ο οποίος έπρεπε να αναρρώσει πολύ καλά. Τα παιδιά το επόμενο πρωί βρήκαν τα δώρα τους που τόσο περίμεναν και χάρηκαν πάρα πολύ.
Από τότε, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο συνέχισαν να πιστεύουν ότι υπάρχει ο Αϊ- Βασίλης και ο ίδιος είναι πιο χαρούμενος από ποτέ, που τα παιδιά δεν έπαψαν να πιστεύουν στην ύπαρξή του.
Αλήθεια, εσείς πιστεύετε στον Αϊ-Βασίλη; Μαριλένα Γκ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης