Ο περίπατός μας στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Γειά σας! Είμαι ο Ερμής και θα σας περιγράψω την εκδρομή μας στη Ρεματιά Χαλανδρίου.

Στην αρχή όλοι μας , αφού φτάσαμε, σε ένα ξέφωτο του ρέματος, καθίσαμε σε κάποια μαξιλαράκια για να μας μιλήσει η δασολόγος που μας συνόδευε. Μας εξήγησε πως δημιουργήθηκε η ρεματιά και πως πήρε το όνομά της. Συζητήσαμε, επίσης για τα ζώα της και τις φωλιές τους και τέλος για τα δέντρα και την υπόλοιπη βλάστηση. Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες θα τους έλεγα να ψάξουν και σίγουρα θα δουν πολύχρωμα φτερά παπαγάλων.

Στη συνέχεια, αφού περπατήσαμε λίγο, φτάσαμε σε ένα σημείο που ήταν αρκετά κοντά μας το ποτάμι. Μερικά παιδιά άρχισαν να φωνάζουν: « δείτε-δείτε, ένα βατραχάκι» . Κατευθείαν, εγώ, πριν καν δω τον βάτραχο, κατάλαβα το είδος του, καθώς είναι συνηθισμένο σ αυτά τα μέρη. Ήταν ένας βαλκανοβάτραχος. Άρχισα να πλησιάζω και σιγά-σιγά έβαλα τα χέρια μου στο νερό και απότομα έπιασα τον βάτραχο προκαλώντας κραυγές εντυπωσιασμού στους συμμαθητές μου !

Η περιήγηση μας συνεχίστηκε με πεζοπορία και δραστηριότητες. Εγώ και άλλα δυο παιδιά αρχίσαμε να ψάχνουμε για πολύχρωμα φτερά παπαγάλων. Κάποια στιγμή βρέθηκα κοντά στις καθηγήτριες που μας συνόδευαν και αρχίσαμε να συζητάμε και τους εξομολογήθηκα την αγάπη μου για τα ζώα και την βιολογία την οποία στο σχολείο κάνουμε με την κ. Ψαρρά. Αυτές εντυπωσιάστηκαν, με αυτά που τους έλεγα και ο θαυμασμός τους έγινε μεγαλύτερος όταν στο κορμό που κάθονταν βρήκα ένα μικρό σαυράκι το οποίο ονομαζόταν «σκίγκος». Τους έδειξα το σαυράκι που το είχα πιάσει, τους είπα μερικές πληροφορίες γι’ αυτό και μετά το ελευθέρωσα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως πρέπει να σεβόμαστε αυτό το ρέμα και το δάσος που το περιβάλλει. Να μην πετάμε σκουπίδια και να φροντίζουμε το πολύτιμο πράσινο που έχουμε. Τα προστατεύουμε, επίσης, τα ζώα που έχουν την αξία και την ίδια ανάγκη προστασίας με τα δέντρα και τα φυτά. Στεναχωριέμαι πολύ που κάποια παιδιά τα σκοτώνουν για την πλάκα τους! Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους πως είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το πολύτιμο πνεύμονα πράσινου στη γειτονιά μας!

Ερμής Κωνσταντίνου A2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης