Το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στο Athens Science Festival

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες του ομίλου μας «Συμμετέχω-Δημιουργώ» επισκέφθηκαν το  Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το οποίο έχει στόχο να καταστήσει τις επιστήμες πιο φιλικές στο ευρύ κοινό και να παρέχει ερεθίσματα και κίνητρα σε άτομα κάθε ηλικίας να ανακαλύψουν την επιστήμη στην καθημερινότητα τους.

Το φετινό Athens Science Festival έστρεψε το φακό του στην ανάδειξη των επαγγελμάτων STEM δημιουργώντας ένα Student Edition ASF 2023, με τον τίτλο «Διαμόρφωσε το Μέλλον σου» / «Shape your Future» φέρνοντας στο προσκήνιο τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της τέχνης. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ – με έμπνευση και άξονα το STEM – φανερώνει τις επαγγελματικές επιλογές που κρύβονται στους τέσσερις πυλώνες του: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά. Αυτές οι κατευθύνσεις δεν είναι μονοδιάστατες και ούτε παράλληλες, αλλά αντίθετα τέμνονται και δημιουργούν διασταυρούμενα μονοπάτια. Η επίσκεψη αυτή  θα αποτελέσει τον καταλύτη για μία ουσιαστική πρώτη επαφή και σε μια γρήγορη και εις βάθος ματιά στον θαυμαστό  κόσμο των πυλώνων αυτών.

Οι μαθητές/τριες μας παρακολούθησαν εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, διαδραστικά εκθέματα, συζήτησαν με νέους ερευνητές και κατανόησαν την έννοια του εθελοντισμού παρακολουθώντας τους εθελοντές-φοιτητές οι οποίοι αποτέλεσαν  την καρδιά της διοργάνωσης, καλωσορίζοντας και καθοδηγώντας τους επισκέπτες στον κόσμο της επιστήμης μέσα από τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα του Festival. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την επίσκεψή μας αυτή στο άλμπουμ φωτογραφιών

Μπορείτε να δείτε τις εντυπώσεις τους στην παρακάτω παρουσίαση που ετοιμάστηκε από αυτούς/τες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους  στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Will you feast with me?» στο οποίο παίρνουν μέρος σχολεία από 4 χώρες.

Η παρουσίασή μαςΕλπίζουμε να σας αρέσει!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης