Συμμετοχή μαθητών των Α1 και Α3 στο Crocus Project

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α3 συμμετείχαν φέτος στο Crocus Project, ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην καλλιέργεια της μνήμης και του σεβασμού μέσα από τη φύτευση ενός μικρού, αλλά συμβολικού λουλουδιού: του κρόκου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων Εργαστήριο Δεξιοτήτων και Θρησκευτικών.

Οι μαθητές, με συνεργατικό πνεύμα, προετοίμασαν πρώτα το έδαφος στον σχολικό κήπο. Καθάρισαν την περιοχή, φρόντισαν το χώμα και δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν οι βολβοί. Στη συνέχεια, φύτεψαν προσεκτικά τους βολβούς των κρόκων, ακολουθώντας τις οδηγίες του προγράμματος και μαθαίνοντας παράλληλα βασικές αρχές περιβαλλοντικής φροντίδας.

Η δράση αυτή ήταν μια εκπαιδευτική εμπειρία με βαθύ συμβολισμό, οι κρόκοι, που θα ανθίσουν την άνοιξη, αποτελούν υπενθύμιση της σημασίας της ειρήνης, της μνήμης και της ιστορικής συνείδησης.

Αναμένοντας με ανυπομονησία να δούμε τους κρόκους να ανθίζουν στον σχολικό μας κήπο!

1_crocus

2_crocus

3_crocus

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης