ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ = ΖΩΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ = ΖΩΗ

Η ζωή του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει. Σε αυτό γεννιέται και πεθαίνει. Το φυσικό περιβάλλον αποτελείται από τα εδάφη τις θάλασσες, τις λίμνες ,την χλωρίδα και την πανίδα. Ο άνθρωπος πρέπεινα το φροντίζει και να μην το μολύνει.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος είναι σημαντικό πρόβλημα για τον άνθρωπο.Οι ανάγκες της ζωής δημιούργησαν  πολλές βιομηχανίες. Αυτές είναι ο κυριότερος παράγοντας για την καταστροφή του .Τα βιομηχανικά απόβλητα ρίχνονται  στις θάλασσες και τις καταστρέφουν. Επίσης δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέουμε με τους καπνούς και τα χημικά τους. Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων μολύνουν την ατμόσφαιρα.Οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται . Τα δάση  καίγονται  και  οικολογική ισορροπία διαταράσσεται. Εξαφανίζονται  είδη χλωρίδας και πανίδας.Η θερμοκρασία αυξάνεται  επικίνδυνα. Η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει με αποτέλεσμα η ακτινοβολία του ήλιου να έρχεται κατευθείαν στην γη .

Επειδή  η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι συνδεδεμένη με την υγεία του ανθρώπου θα πρέπει όλοι να φροντίσουν για την αντιμετώπισή της . Βασικό είναι ταπαιδιά από μικρά  να αποκτούν οικολογική συνείδηση .  Το σχολείο και η οικογένεια μπορούν να τα βοηθήσουν να καταλάβουν το πρόβλημα αυτό . Οι μεγάλες βιομηχανίες πρέπει να απομακρύνονται από τις πόλεις. Απαραίτητο είναι  να γίνονται αναδασώσεις και να χρησιμοποιούνται φίλτρα καυσαερίων. Η χρήση των φυτοφαρμάκων θα πρέπει να γίνονται με σωστό τρόπο.

Στόχος των ανθρώπων δεν πρέπει να είναι μόνο το κέρδος αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.Αναγκαίο είναι να χρηματοδοτούνται έρευνες για την καταπολέμηση της μόλυνσης. Όλα τα κράτη καλό θα ήταν να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη μας και να συνεργαστούν μεταξύ τους.Ο καθένας προσωπικά έχει την ευθύνη να προστατεύει το περιβάλλον .Αν αυτό δεν γίνει δεν θα μπορέσουμε να ζούμε στην γη.

Πηγή vliaros,gr

Αφρική

Πηγή : Ecozen.gr

ypol

Πηγή :Dialogos

Σχετικό βίντεο για το περιβάλλον:

https://youtu.be/0hr9cOUKfGY

 

Βαγγέλης Παπαγρηγοράκης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης