ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ                                                 Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ

 ΧριστούγενναΑφρικήypol

Η Γαλλία είναι μία δημοκρατία, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών και του πληθυσμού βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, αλλά που περιλαμβάνει επίσης πολλές περιοχές και εδάφη διάσπαρτα σε ολόκληρη την υφήλιο. Έχει πρωτεύουσα το Παρίσι, επίσημη γλώσσα την γαλλική και νόμισμα το ευρώ. Το σύνθημά της είναι «Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη», και η σημαία της αποτελείται από τρεις κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, άσπρου και κόκκινου. Ο ύμνος της είναι Η Μασσαλιώτιδα. Η συνταγματική αρχή της είναι «κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και υπέρ του λαού».

Άμα θέλετε πατήστε ΕΔΩ για ένα βίντεο!

ΠΗΓΗ:WIKIPEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Γαλλία φημίζεται για τα τυριά της. Τα φημισμένα τυριά της Γαλλίας είνια:PATE LEVEE,PATE FLEURIE,FROMAGE FRAIS κ.α.

Πατήστε ΕΔΩ για ένα βίντεο!

 

 

 

 

 

 

 

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η θρησκεία που επικρατεί στη Γαλλία είναι το Χριστιανικό ρωμαιοκαθολικό δόγμα, ανεπίσημα όμως, διότι στη Γαλλία δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία. Άλλες θρησκείες που εκπροσωπούνται είναι η προτεσταντική, η ιουδαϊκή ,η μουσουλμανική και η Χριστιανική ορθόδοξη.

 poster_2021-03-17-023656

Ο Parkour είναι μια αυξανόμενη πειθαρχία σε όλο τον κόσμο. Είναι ιθαγενής της Γαλλίας.Parkour ή την τέχνη του mastering μετακινήσεων που συνίσταται στην εξεύρεση ενός τρόπου για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που συναντώνται όσο το δυνατόν καλύτερα, χρησιμοποιώντας τα εξής: τρέξιμο, άλμα, αναρρίχηση, που διαφοροποιείται από τακτική άσκηση σε γυμναστήριο. Συνολικά, συνδυάζοντας ταχύτητα, ρευστότητα, αισθητική και πρωτοτυπία.

ΠΗΓΗ:Ofrench.Πατήστε ΕΔΩ για ένα βίντεο!

.

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

 

 

 

ΑΞΙOΘΕΑΤΑ

Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης

του Παρισιού που βρίσκεται στη Γαλλία. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 324 μέτρα ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.000 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.

ΠΗΓΗ:Wikipedia.Πατήστε ΕΔΩ για ένα βίντεο!

                                                                

 

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ

ypo

 

 

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης. Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

ΠΗΓΗ:Wikipedia.Πατήστε ΕΔΩ για ένα βίντεο!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

 

-1-638

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης