Αγκαλιάζοντας τη Μουσική…

Τι κοινό έχει ο Justin Biber με τον Χρόνη Αηδονίδη; Τι ενώνει την Rap με την Phonk; Που συναντιούνται οι Thrax Punks με τον Κωνσταντίνος Αργυρό; Η απάντηση είναι ότι όλοι αυτοί ανήκουν στις προτιμήσεις των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου Σουφλίου.

Ως ομάδα της εφημερίδας κάναμε μία έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις των συμμαθητών και συμμαθητριών μας στον τομέα της μουσικής. Δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο τους απευθύναμε κάποιες ερωτήσεις με θέμα τη μουσική. Συγκεκριμένα τους ρωτήσαμε τι μουσική ακούνε, ξένη ή ελληνική, και διαπιστώσαμε ότι οι απαντήσεις μοιράζονται και στα δύο είδη μουσικής. Στην ερώτηση ποιο είναι το αγαπημένο τους είδος μουσικής βρέθηκε με διαφορά στην πρώτη θέση η RAP(31,4 %). Αλλά εκτός από αυτό πολλά παιδιά φαίνεται ότι ακούν Pop (16,9%)και λαϊκά (15,3%). Στην επιλογή των μαθητών και των μαθητριών ήταν επίσης και το Phonk (10,25%), η K-Pop (5,1%) και η Rock (4,2%). Τα περισσότερα παιδιά προτιμούν να ακούν μουσική από το κινητό τους 989%) και λιγότερα από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Μάλιστα, αγαπημένες τους εφαρμογές είναι το spotify (62,7%) και το youtube (29,7%).

Mια άλλη ερώτηση που τους θέσαμε ήταν αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο. Η πλειοψηφία των παιδιών (71,2%) δε γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο, αλλά ορισμένοι μαθητές ή μαθήτριες δήλωσαν ότι παίζουν πιάνο (14 άτομα), κιθάρα (8 άτομα) και βιολί (6 άτομα).  Επίσης, βρέθηκαν παιδιά – 1 άτομο για κάθε μουσικό όργανο- που παίζουν μπουζούκι, μπαλαλάικα, καλίμπα, τρομπέτα, βαρύτονο, σαξόφωνο, τύμπανο και τουμπερλέκι. Στην ερώτηση αν τραγουδούν, η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε ότι τραγουδάει ελάχιστα ή και καθόλου (80,2 %), ενώ οι υπόλοιποι/ες  τραγουδούν αρκετά έως πολύ και μάλιστα κάποιοι/ες  δημόσια, σε εκδηλώσεις του σχολείου ή του χωριού ή και σε συγκρότημα.

Μελετώντας τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές μας έχοντας εύκολη πρόσβαση στη μουσική χάρη στην τεχνολογία είναι ιδιαίτερα μουσικόφιλοι/ες και μάλιστα ορισμένοι /ες εκφράζονται καλλιτεχνικά μέσω της μουσικής και του τραγουδιού. Δεν αποκλείεται από το σύνολο0 αυτό να ξεπηδήσουν καλλιτέχνες, που θα συνεχίσουν την παρουσία των Θρακιωτών/ισσών στην ελληνική μουσική σκηνή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης