Πόσο «πράσινη» χώρα είμαστε

Κάναμε μια έρευνα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning για να δούμε με ποιον τρόπο πηγαίνουμε στο σχολείο μας εμείς οι μαθητές και να δούμε με αυτό τον τρόπο πόσο «πράσινη» χώρα είμαστε. Τα αποτελέσματα ήταν:

how do you go to school

Εδώ, στην Ελλάδα συνήθως πηγαίνουμε στο σχολείο με τα πόδια. Μερικοί μαθητες ζουν αρπκετά μακριά απο το σχολείο, επομένως έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να πανε στο σχολείο,όπως με σχολικό λεωφορείο ή με αυτοκίνητο. Το πρόβλημα με το λεωφορείο είναι ότι πρέπει να ξυπνήσετε πολύ νωρίς διαφορετικά θα το χάσετε.Ένας άλλος τρόπος είναι με το αυτοκίνητο όπου τα παιδιά οδηγούνται στο σχολείο από τους γονείς τους , αυτός ο τρόπος είναι αρκετά ωφέλιμος καθώς τα παιδιά μπορούν να ξυπνήσουν όποτε θέλουν, αλλά δεν είναι  πάντα  ο πιό πρακτικός τρόπος, γιατί οι γονείς δεν μπορούν πάντα να το κάνουν. Σχεδόν όλοι οι δάσκαλοί μας πηγαίνουν στο σχολείο με αυτοκίνητο και πολλοί μεσήλικες χρησιμοποιούν αυτοκίνητο στην περιοχή μας.

Η περίπτωσή μας  εδώ στην Ελλάδα είναι αρκετά μοναδική γιατί όσο μεγαλώνουμε προτιμάμε περισσότερο να πηγαίνουμε στην δουλειά με αυτοκίνητο,ούτε καν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος για να πας στο σχολείο είναι με τα πόδια. Εγώ και οι φίλοι μου νοιαζόμαστε πολύ για το περιβάλλον, οπότε ακόμα και τα παιδία που μένουν μακριά από το σχολείο θα προτιμούσαν να πηγαίνουν στο σχολείο με  ποδήλατο γιατί είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ώστε να μπορούμε να ζούμε σε ενα καλύτερο μέρος και να γίνουμε πιο πράσινοι βήμα βήμα!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης