Το αγαπημενό μου Μαλτεζάκι

Χαρακτηριστικά των Μαλτέζ

 1
Τα μαλτέζ είναι μικρόσωμη μακρύτριχη ράτσα σκύλου. Το όνομά τους θεωρείται ότι το πήραν από το νησί της Μάλτας. Η προέλευσή τους  όμως μάλλον είναι ιταλική. Το τρίχωμά τους είναι λευκό και μακρύ και τα μάτια τους καφέ. Επίσης δεν μαδάνε, παρά μόνο όταν είναι οι μέρες που πρέπει να κουρευτούν. Πολλές φορές δακρύζουν και με ένα απαλό πανάκι πρέπει να σκουπίζονται κάτω από τα μάτια. Δεν χρειάζονται πολλή άσκηση και γι” αυτό θεωρούνται ιδανικά για διαμερίσματα.
2

Χαρακτηριστικό των Μαλτέζ είναι το μικρό τους μέγεθος, με το σώμα να είναι ίσο κατά μήκος με το ύψος τους, αλλά και η κατάλευκη γούνα τους. Το τρίχωμα των Μαλτέζ είναι πάντα λευκό και μακρύ, ενώ έχουν καφέ μύτη και καστανά μάτια. Όταν δεν εκτεθούν στον ήλιο για καιρό, η μύτη τους μπορεί να γίνει ροζ ή ανοιχτό καφέ. Το τρίχωμα των Μαλτέζ δεν μαδάει, αλλά χρειάζεται συχνή περιποίηση για να μην κάνει κόμπους.

7

Tα Μαλτέζ είναι πολύ φιλικά σκυλιά. Είναι ζωηρά και χαρούμενα , που τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα μικρά παιδιά. Τα Μαλτέζ είναι κυρίως σκυλάκια του καναπέ, που δεν θέλουν πολλή άσκηση και μεγάλες βόλτες. Γι’αυτό είναι ιδανικά κατοικίδια για να μένουν σε διαμέρισμα και σε περιορισμένο χώρο.

Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Μπορεί να συνυπάρξει εύκολα με άλλα κατοικίδια.

3

Χρειάζονται τακτικό χτένισμα ακόμη και αν τα κουρεύετε ! Η τρίχα τους παρόλο που δε μαδάει ωστόσο χρειάζεται συντήρηση με ένα καλό προϊόν ξεκομπιάσματος[κόμποι στα μαλλιά].

 6

 Εικόνα1

 Χρυσοβαλάντης Θεοφάνης Αρμουτσής – Ε΄τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης