Αγία Σκέπη

Την αγιογραφία του εξωφύλλου, Αγία Σκέπη,  φιλοτέχνησε η μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης, Κολεσνίκοβα Ανδριάνα, η οποία φέτος άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγιογραφία. Το ταλέντο της είναι φανερό. Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή πρόοδο σ΄ αυτή της την προσπάθεια, η Παναγία να την σκεπάζει και να την καθοδηγεί!

Λίγα λόγια για την εορτή της Αγίας Σκέπης

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λέοντος του Μεγάλου (457-474 μ.Χ.). ζούσε στην Κωνσταντινούπολη ο όσιος Ανδρέας, ο κατά Χριστόν Σαλός. Σε μια αγρυπνία στον ναό της Παναγίας των Βλαχερνών ο όσιος Ανδρέας μαζί με τον μαθητή του τον Επιφάνιο, που έγινε αργότερα Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (520-536 π.Χ.) είδαν την Υπεραγία Θεοτόκο να μπαίνει από την Κεντρική Πύλη του ναού συνοδευόμενη από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, τον Ιωάννη τον Θεολόγο και πλήθος αγγέλων. Η Υπεραγία Θεοτόκος προχώρησε στον σολέα, γονάτισε και προσευχήθηκε πολλή ώρα με θερμά δάκρυα για τη σωτηρία των πιστών. Στη συνέχεια μπήκε μέσα στο ιερό, όπου φυλασσόταν το μαφόριό της, δηλαδή το τσεμπέρι της, το πήρε στα χέρια της και βγαίνοντας έξω το άπλωσε πάνω από τους πιστούς για να δείξει ότι τους σκέπει και τους προστατεύει.

Γι΄αυτό το γεγονός η Εκκλησία καθιέρωσε τη γιορτή της Αγίας Σκέπης, τη γιορτή προς τιμή της Παναγίας, η οποία μας σκεπάζει και μας προστατεύει με τις προσευχές της, τις παρακλήσεις και τα δάκρυά της.

https://www.impantokratoros.gr/agia-skeph.el.aspx

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης