Διάκριση στον διαγωνισμό Βravo Schools

 

Το σχολείο μας, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διαγωνισμό Bravo Schools και έλαβε διάκριση στη δράση συνεργασίας «Το σπίτι μου και το σχολείο μου προστατεύουν το κλίμα». Στόχος της δράσης συνεργασίας ήταν η υποστήριξη του στόχου 13.

Μελετήσαμε, ερμηνεύσαμε και αξιολογήσαμε πληροφορίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τη σημαντικότητά του, τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μετρήσαμε με ειδικά όργανα τη θερμοκρασία, τη φωτεινότητα των χώρων, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών του σχολείου. Κάναμε έρευνα για την ποιότητα του αέρα, για τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, για το πώς λειτουργούν οι χρήστες (μαθητές, εκπαιδευτικοί, προσωπικό καθαριότητας) το σχολικό κτήριο.

Συμπληρώσαμε ένα ενεργειακό κουίζ και εντοπίσαμε τα λάθη που κάνουμε και κάνουν κακό στο κλίμα και στο περιβάλλον. Υπογράψαμε συμβόλαιο εξοικονόμησης ενέργειας για τις τάξεις μας και δημιουργήσαμε οικοκώδικα για το σπίτι και το σχολείο. Παρακολουθήσαμε βίντεο και εντοπίσαμε πρακτικές που επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή και προάγουν την κατασπατάληση των φυσικών πόρων. Παρατηρήσαμε τους κάδους σκουπιδιών των σπιτιών μας, καταγράψαμε τον αριθμό και το μέγεθος των κάδων και τη συχνότητα αδειάσματος. Το ίδιο κάναμε και για τα ανακυκλώσιμα υλικά.  Γίναμε ενεργειακοί επιθεωρητές στα σπίτια μας και διορθώνουμε τις προσωπικές μας συνήθειες που είναι επιβλαβείς για το κλίμα.Λήψη αρχείου

bravoschool

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης