Προνόμιο ή αγγαρεία;

Η εργασία είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση. Κάποιοι εργάζονται περισσότερο, κάποιοι άλλοι λιγότερο, σε καλές ή σε κακές συνθήκες. Όλοι όσοι επιθυμούν να εργαστούν όμως και τους δίνεται η δυνατότητα, εργάζονται.

Και ποιος είναι ο λόγος που εργάζονται; Τι τους προσφέρει η εργασία; Λοιπόν, δυστυχώς θα έλεγα εγώ, οι περισσότεροι δουλεύουν μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες. (Τροφή, ενδυμασία και στέγη). Σε πολλούς εργαζόμενους, δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ψυχική ευχαρίστηση ή τουλάχιστον, έτσι νομίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα από το εργασιακό μας περιβάλλον μπορούμε να αποκομίσουμε πολλά παραπάνω από ένα απλό εισόδημα. Δεν το βλέπει έτσι ο κόσμος όμως. Πηγαίνοντας στην δουλειά, συναναστρεφόμαστε με άλλους ανθρώπους που πολλοί από αυτούς έχουν μάλιστα πολλά κοινά με εμάς. Οι περισσότεροι εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν.

Επιπρόσθετα, ο χώρος εργασίας μας, είναι ένα μέρος που ξοδεύουμε πολύ από τον χρόνο μας κάθε μέρα και η δουλειά μας θα ανοίξει πολλές προοπτικές όσο αφορά το μέλλον μας. Φανταστείτε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για κάποιον που δεν του αρέσει καθόλου η δουλειά που κάνει να σκεφτεί θετικά και να εκμεταλλευτεί όλα τα «προνόμια» που του προσφέρονται. Σίγουρα κάποιος που κάνει αυτό που αγαπά θα το κάνει πιο εύκολα κατά την γνώμη μου.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, όλοι με τον δικό τους τρόπο, συμβάλλουν στο κοινό καλό και βοηθούν την κοινωνία γύρω τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για κάποιον, ώστε να εργαστεί. Όλοι μας -πιστεύω- θέλουμε να βοηθήσουμε στην πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας…

Εν τέλει, η εργασία δεν συνεπάγεται μόνο εισόδημα. Μέσα από αυτήν μπορούμε να ικανοποιήσουμε πολλές περισσότερες ανάγκες από όσο νομίζει κανείς. Το μόνο που μένει είναι να εκμεταλλευτούμε αυτά που μας προσφέρονται…

προγραμματιστής-στην-εργασία-σκίτσο-για-το-σχέ-ιό-σας-59288801

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 347 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης