Εσύ, πόσες γλώσσες γνωρίζεις;

Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν να μιλούν ξένες γλώσσες. Το καλοκαίρι επισκέπτονται το νησί μας, την  Κεφαλονιά πολλοί τουρίστες. Πιο συχνοί επισκέπτες είναι η Άγγλοι και  οι Ιταλοί. Γι’ αυτό και περισσότεροι κάτοικοι του νησιού μιλάνε εκτός από την μητρική μας γλώσσα, τα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά.

Αναμφίβολα, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την μάθηση ξένων γλωσσών είναι πλεονέκτημα. Αρχικά, είναι βασικό ζητούμενο από τους εργοδότες να ξέρεις να μιλάς παραπάνω γλώσσες. Αυτό σημαίνει ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση. Επιπλέον, η γλωσσομάθεια θα σε βοηθήσει, αν θελήσεις κάποια στιγμή να ταξιδέψεις ή ακόμη να εγκατασταθείς στο εξωτερικό, γιατί θα χρειαστεί να μιλήσεις άλλη γλώσσα ακόμη και για μια πληροφορία που θα ζητήσεις. Επίσης, είναι ωραίο να γνωρίζουμε τον πολιτισμό και την ιστορία άλλων χωρών, να μπορούμε να μάθουμε τις κουλτούρες τους.

Συνεπώς, η γλωσσομάθεια γίνεται συνεχώς πιο χρήσιμη και σημαντική. Οπότε, πιστεύω πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα γίνονται γλωσσομαθείς ακόμη κι αν δεν τους αρέσει  ή δυσκολεύονται να μάθουν μία άλλη γλώσσα. Τέλος, είναι μία δεξιότητα απαραίτητη ακόμη και στην καθημερινότητα μας.

Άννα Μπαρζούκα, Middle Mountain College News, 15-12-2022

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 334 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης