Συνέντευξη Κώστα Αρβανίτη

Σήμερα, 11-02-2023  ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης έδωσε συνέντευξη σε αντιπροσωπία του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος  «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 3

Το περιεχόμενο της συνέντευξης αφορούσε την ενεργό συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Είναι γεγονός ότι σήμερα  οι Ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή, όχι μόνο για να διασφαλιστεί ότι οι θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίες βρίσκουν εύφορο έδαφος στο άτομο και στην κοινωνία, αλλά και για να προαχθεί η κοινωνική συνοχή σε μια εποχή όλο και μεγαλύτερης κοινωνικής και πολιτισμικής πολυμορφίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τις σωστές γνώσεις, δεξιότητες και αντιλήψεις. Η ανάπτυξη κοινωνικών ικανοτήτων και ικανοτήτων του πολίτη και η προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής και της ενεργούς πολιτότητας μέσω της σχολικής εκπαίδευσης αποτελεί βασικό στόχο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 

Την συνέντευξη διοργάνωσε και μαγνητοσκόπησε η εκπαιδευτικός κα Ηρώ Λαδά.

Την μέριμνα για την ένταξη της συνέντευξης στο πρόγραμμα του ευρωβουλευτή ανέλαβε ο κ.  Σπύρος Παγώνης-Ποταμιάνος.

Τη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας αποτέλεσαν οι μαθήτριες:

1. Κατερίνα Γαλιατσή

2.Ηλιάνα Γαλιατσή

3. Δέσποινα Φερεντίνου

1

Για την πραγματοποίηση της συνέντευξης βοήθησε η εκπαιδευτικός κα Αγγελική Αγγελετάκη και η κα Νικολίτσα Παπαθεοδωράτου που ανέλαβε τη μεταφορά των μαθητριών στο  Ληξούρι.

Στο κ. Αρβανίτη δόθηκε αναμνηστικό δώρο βιβλίο με αφιέρωση από το σχολείο μας.


7

10

Θερμές Ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 347 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης