Ο ένας και μοναδικός Ιβάν

Άραγε τα ζώα αισθάνονται; Έχουν μυαλό; Αντιλαμβάνονται τι τους συμβαίνει; Μπορούν να κατανοήσουν την κοροϊδία, την εγκατάλειψη, το ψέμα, την αιχμαλώτιση; Βλέπουν τον εαυτό τους με τον ίδιο τρόπο που τα βλέπουμε εμείς; Ένας τρομερός και δυνατός γορίλας, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει έναν πολύ ευαίσθητο χαρακτήρα; Μπορεί να νιώθει πόνο που αποκόπηκε από την οικογένεια του για να εργαστεί στο τσίρκο; Και, πώς μπορεί ξαφνικά να αλλάξει η ζωή του, όταν στο κλουβί που βρίσκεται απέναντί του μετακομίζει ένα ελεφαντάκι;

Μέσα από αυτό το βιβλίο, οι αναγνώστες θα μεταφερθούν στο στενόχωρο σπίτι του Ιβάν, το κλουβί στον αυτοκινητόδρομο 8. Θα μάθουν ότι και τα ζώα έχουν αισθήματα, σαν τους ανθρώπους, κάνουν σκέψεις, αντιδρούν και καταλαβαίνουν πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω τους.

Όμως, εάν προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα της συγγραφέως, πίσω από το κλουβί του τρομερού γορίλα, θα καταφέρουμε να δούμε έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για να επιβιώσει.

Συστήνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο σε όλους από εσάς! Ίσως κάποιους σας στενοχωρήσει ή βαρεθείτε λίγο στα πρώτα κεφάλαια, αλλά μην βιαστείτε να κλείσετε το βιβλίο, να το τοποθετήσετε σε ένα αραχνιασμένο ράφι,  καθώς είναι ένα βιβλίο που θα σας προβληματίσει, θα παίξει με τα συναισθήματά σας, θα σας βάλει να σκεφτείτε ποιες είναι οι ανθρώπινες αξίες και κατά πόσο τις στερούμαστε στις εποχές του εγκλεισμού.

Μάλιστα, αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους και ομότιτλη ταινία της Disney.

Ο ένας και μοναδικός Ιβάν

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης