Harper Trio – Passing by

Το μουσικό άλμπουμ, του συγκροτήματος Harper trio, “passing by”. Αρχικά το άλμπουμ αποτελείται από εφτά κομμάτια, μακράς διάρκειας το καθένα (μέσο όρο 6:30 λεπτά το κομμάτι). Θεωρώ πως ένα άλμπουμ θα πρέπει να αποτελείται από παραπάνω από εφτά κομμάτια, όμως, το γεγονός ότι τα κομμάτια είναι μεγάλης διάρκειας μας αποκαλύπτει ότι το συγκρότημα θα έχει λάβει κάποια έμπειρα πάνω στο είδος μουσικής όπου είναι βασισμένα τα κομμάτια (U.K. jazz), καθώς γνωρίζουμε κυρίως για τα jazz ότι είναι ασυνήθιστα μεγάλα κομμάτια.

Παρά το μικρό τους κοινό , τα κομμάτια, φάνηκαν ότι τους δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και έτσι ήτανε αρκετά ωραία (στον ακουστικό τομέα) , έχοντας πάντα περιθώρια βελτίωσης. Στο άλμπουμ από μια γενικότερη άποψη δεν επικρατεί μια απόλυτη μονοτονία,  περιέχει κομμάτια πιο νοσταλγικά και κομμάτια με έναν πιο έντονο και χαρούμενο χαρακτήρα. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι κάτι θετικό το να αναμιγνύει κάποιος πολλά συναισθήματα όπως αδρεναλίνη, χαρά και νοσταλγία,  φυσικά αναφέρομαι σε συναισθήματα όπου μου προκάλεσαν τα κομμάτια ακούγοντας τα, όπως έλεγα αυτό δεν είναι κάτι θετικό καθώς κάποια από τα κομμάτια του άλμπουμ θα μπορούσαν να μη ταιριάζουν με το ύφος και τον χαρακτήρα του ακροατή, με αποτέλεσμα να του είναι εντελώς αδιάφορα. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει από τη μεριά του κομματιού η ενσυναίσθηση προς τον ακροατή,  π.χ. κάποιος όπου είναι στεναχωρημένος θα ακούσει ένα πιο νοσταλγικό και ήρεμο κομμάτι,  ενώ κάποιος χαρούμενος με καλή διάθεση θα προτιμήσει κάτι πιο χαρούμενο και <<ζωντανό>>. Γενικότερα θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τα κομμάτια, με ένα ύφος χαλαρωτικό και ήρεμο,  θέλοντας να τονίσω ότι τα κομμάτια τους μου κινούν το ενδιαφέρον καθώς μέσα από την ηρεμία που υπάρχει μπορεί να σου προκαλέσει όλα αυτά τα συναισθήματα. Παρόλα αυτά, το άλμπουμ μου φάνηκε μέτριο,  όμως, θέλοντας να υπενθυμίσω το μικρό κοινό των Harper trio αλλά και ίσως  τη μη δυνατή πρόσβαση σε πιο εξελιγμένο σύστημα ηχογράφησης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,  αυτό το άλμπουμ μου φάνηκε κάτι κοντά στο ικανοποιητικό έχοντας φυσικά όπως είπαμε περιθώρια βελτίωσης.

                                        Λαχανάς Βασίλειος

 

                                    

 

Εδώ θα μπορούσατε να ακούσετε όλον τον δίσκο: https://youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_mK3tKcWB7EvWlMzKMuSyqzbz99IHxePDQ&si=mJ8Pgh_Vgo6XQ52d

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης