Τι είναι ο κώδικας MIDI;

program-combining-music-and-computer-science-coding.jpg

Το MIDI (Musical Instrument Digital Interface) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ 2 ή περισσοτέρων ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων. Μέσω του πρωτοκόλλου αυτού διοχετεύονται διάφορες πληροφορίες που αφορούν διάφορες παραμέτρους μιας νότας (ή γενικότερα ενός
ήχου) όπως πχ το τονικό της ύψος, η έντασή της, κάποιο εφέ της (πχ vibrato). Οι συσκευές μεταξύ τους συνδέονται με το καλώδιο MIDI.
Το MIDI σαν πρωτόκολλο δεν μεταφέρει Audio πληροφορίες δηλαδή ΔΕΝ περιλαμβάνει ηχητικό σήμα. Οι πληροφορίες αφού φτάσουν σε μία γεννήτρια ήχου που υποστηρίζει το MIDI πρωτόκολλο (πχ ένα synthesizer) αναπαράγονται μέσω ενός ήχου που μπορούμε να επιλέξουμε.
Το καλώδιο MIDI (βλ. παραπάνω εικόνα) περιλαμβάνει στο εσωτερικό του 16 καλώδια και κάθε ένα από αυτά αντιστοιχεί σε ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των 2 συσκευών.


Πώς είναι φτιαγμένος ο κώδικας MIDI;
Ο κώδικας MIDI είναι 8-bit και μεταδίδεται σειριακά από την μία συσκευή στην άλλη (δηλαδή οι εντολές η μία μετά την άλλη και όχι ταυτόχρονα). Όταν λέμε 8-bit εννοούμε ότι μία MIDI εντολή αναπαριστάται με μία σειρά 8 ψηφίων που αποτελείται μόνο από 0 και 1.

Τι είναι το MIDI Keyboard;

Το πληκτρολόγιο MIDI ή το πληκτρολόγιο ελεγκτή είναι συνήθως ένα ηλεκτρονικό μουσικό πληκτρολόγιο τύπου πιάνου, συχνά με άλλα κουμπιά, τροχούς και ρυθμιστικά, που χρησιμοποιούνται για την αποστολή σημάτων ή εντολών MIDI μέσω καλωδίου USB ή MIDI 5 ακίδων σε άλλες μουσικές συσκευές ή υπολογιστές. Το πληκτρολόγιο MIDI μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε μουσική πληροφορία στον υπολογιστή μας!!

Δείτε το ακόλουθο video

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης