ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Ο κ. Σωκράτης Ζαραβίνας μιλά στον Ηλία Ψυχογιό και στον Κώστα Βλάχο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΗΛΙΑΣ: Πόσα χρόνια διδάσκετε;

 Κ.ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ: Είμαι 36 χρόνια σε δημόσια σχολεία και αμέτρητες ώρες  σε παιδιά με περισσότερες δυσκολίες στα μαθήματα και στη ζωή που φιλοξενούνταν από συλλόγους και δημόσιους φορείς η σε οποίον λιλιπούτειο συμπολίτη μου ξεχωριστά έχει την ανάγκη να μάθει απλά ή πιστεύει απλά  ότι << η γνώση είναι δύναμη>>.

 ΗΛΙΑΣ: Τι κάνετε ακριβώς στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ;

Κ.ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ : Συγκρότησα μαζί με τους συναδέρφους καθηγητές μια όμορφη παρέα από 10 μαθητές-παιδιά  της άλλης πλευράς του φεγγαριού. Γ’ αυτό και ανταποκρίθηκα αμέσως στην έγγραφη πρόσκληση του σχολείου.

ΚΩΣΤΑΣ: Γιατί προσφερθήκατε να βοηθήσετε το σχολείο μας ;

Κ.ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ: Για να κερδίσω πάρα πολλά (φυσικά όχι χρήματα) και σ’αυτή την ηλικία που είμαι. Έτσι πέρα από την ταπεινή μου προσπάθεια έκανα 10 ακόμη φίλους και συμπλήρωσα το παζλ της ζωής μου που συμπληρώνεται 73 χρόνια τώρα.

ΗΛΙΑΣ: Σε ποιους ακριβώς τομείς χρειάζονται βοήθεια τα συγκεκριμένοι μαθητές ;

Κ.ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ: Στους τομείς και στα μαθήματα που δυστυχώς ούτε εγώ ούτε οι συνάδερφοι μου ούτε το δημόσιο  σχολείο γενικότερα μπορούσε να προσέλκυση  και να βοηθήσει αυτά τα παιδιά, ώστε να μην έχω την ανάγκη της ταπεινότητας μου. Αλλώστε εξακολουθώ να  έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια και αγάπη στους μαθητές που προέρχονται από αυτά τα κοινωνικά στρωματά.

ΚΩΣΤΑΣ Μείνατε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των  παιδιών;

Κ.ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ: Έμεινα ικανοποιημένος  γιατί αυτά τα παιδιά πρώτα πρώτα παρέμειναν στο σχολείο. Επίσης παρά το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος αισθάνεται άσχημα όταν διαπιστώνει και θυμάται τις αδυναμίες του. Αυτοί οι μαθητές προσπάθησαν περισσότερο ακόμη από τις δυνατότητες τους. Άρα<< άξια είσην>>.

ΚΩΣΤΑΣ: Με τι μήνυμα αφήνετε φέτος αυτά τα παιδιά ;

Κ.ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ: Θέλω να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά για την κατανόηση τους παρά την ηλικία και την αισθητική της φάτσας μου, καθώς και γιατί κατάλαβαν σε μεγάλο βαθμό την αγωνία μου για την δική τους πρόοδο.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλη την σχολική  Κοινότητα (κ. Διευθυντή, κ. Καθηγητές και μαθητές)  για την ζεστασιά που με υποδεχθήκαν και με  αντιμετώπισαν. Ελπίζω σύντομα ούτε εγώ ο ίδιος ούτε άλλοι εκπαιδευτικοί της ίδιας ηλικίας να χρειαστούν για το ίδιο έργο. Η πολιτεία και η κοινωνία έχουν το λόγο.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ :

ΗΛΙΑΣ: Τι κάνατε φέτος με τον κ. Ζαραβίνη;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Κάναμε γραμματική, μαθηματικά, γραφή ανάγνωση και παίζαμε  διαφορά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

ΚΩΣΤΑΣ: Πως σας φάνηκαν οι ώρες που περάσατε μαζί του;

ΟΛΕΣ : Ήταν πολύ ωραία.

ΗΛΙΑΣ: Τι ωραίο έχετε να θυμάστε;

ΓΚΟΛΦΩ: Να θυμόμαστε τον κύριο.

ΤΡΙΑΔΑ: Το ωραίο μάθημα που κάναμε.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ: Τις πλάκες που κάναμε.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Ότι μας συμπεριφερόταν καλά.

ΚΩΣΤΑΣ: Τι θα θέλατε να ευχηθείτε στο κ. Ζαραβίνα;

ΟΛΕΣ: Καλή τύχη και να είναι πάντα υγιείς επίσης καλό καλοκαίρι.

ΗΛΙΑΣ: Θέλετε να συνεχιστούν αυτά τα μαθήματα και του χρόνου ;

ΟΛΕΣ: ΝΑΙ το θέλουμε πολύ.

ΗΛΙΑΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Σχολιάστε

Top