Ροδολίβος

ΑΠΟ: ΜΑΣΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ - Νοε• 16•15

Είμαι ο Κωνσταντίνος Τσακμάκης ,είμαι 15 χρονών. Μένω στο Ροδολιβος Σερρών και πηγαίνω κάθε πρωί με το λεωφορείο στο ΕΠΑΛ νέας Ζήχνης. Επέλεξα να γράψω σχετικά με το χωριό μου.

Το χωριό μου  βρίσκεται στους πρόποδες το βουνού Παγγαίου, έχουμε πολλές γιορτές , η μεγαλύτερη είναι ο Κουρήτος που οι οινοποιοί απ όλη την περιοχή της Μακεδονίας έρχονται για να δείξουν την παράγωγη τους και να δώσουν στους ανθρώπους να δοκιμάσουν τα κρασιά που παρήγαγαν όλη την χρόνια.

__9989811

 

 

Το χωριό μου είναι η έδρα του δήμου Αμφίπολης. Εκεί είναι και το δημαρχείο μας που στο προαύλιο είναι και το ηρώο για τους πολεμιστές που χαθήκαν στον πόλεμο .

rod2

 

 

 

 

Την πρωτομαγιά ανεβαίνει όλο το χωριό στο βουνό σε ένα μέρος που ονομάζεται τουμπαρος. Είναι μια πλάγια και εκεί ψήνουν από το πρωί μέχρι το βραδύ . Λίγο ποιο κάτω από τον τουμπαρο υπάρχουν 2 καταφύγια , ένα του φραγκαλα και ένα του χατζουδη που είναι κοινόχρηστα και πηγαίνουν εκεί παρέες παιδιών αλλά και μεγάλων και ψήνουν.

 

f7a0a54c92471ac4480e727e4ccf93df_XL

 

 

 

 

 

 

Επίσης έχουμε και μια φιλαρμονική που ονομάζεται φιλαρμονική Απόλλων Ροδολιβους που αποτελείτε γύρος στα 50 άτομα και μέχρι σήμερα (2015) έχει βγει η καλύτερη φιλαρμονική στην Μακεδονία.

 

 

Σχολιάστε

Top