Η ώρα του κώδικα!

Φιλοξενήσαμε μια Ώρα του κώδικα (hour of code) στο εργαστήριό μας, συμμετέχοντας έτσι σε μια παγκόσμια δράση που έχει στόχο να προβάλλει ότι η επιστήμη των υπολογιστών (συγκεκριμένα ο προγραμματισμός - δηλ. να γράφω κώδικα), είναι διασκεδαστική και δημιουργική, προσβάσιμη σε όλες τις ηλικίες, για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως υπόβαθρου.

Ο προγραμματισμός των υπολογιστών (coding) βοηθάει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, λογικής και δημιουργικότητας. Ξεκινώντας σε μικρή ηλικία, οι μαθητές έχουν ένα θεμέλιο για επιτυχία σε οποιοδήποτε τυχόν μονοπάτι καριέρας ακολουθήσουν τον 21ο αιώνα. (https://hourofcode.com/gr)

Εμείς είδαμε από πρώτο χέρι τη χρησιμότητα του προγραμματισμού, στο μάθημα της Πληροφορικής και συγκεκριμένα στη ρομποτική.

Συμμετείχαμε με επιτυχία στην Ώρα του Κώδικα και έχοντας ολοκληρώσει μέσα σε μία διδακτική ώρα 20 ασκήσεις προγραμματισμού, αποκτήσαμε το παρακάτω πιστοποιητικό!

hochour_of_code_certificate

 

 

 

 

 

Παρακάτω κάποιες από τις κατασκευές ρομποτικής που δημιουργήθηκαν στην τάξη! Ένα σαλιγκάρι που αναβοσβήνει το φωτάκι του, ένας ανεμιστήρας που περιστρέφεται και προς τις δύο κατευθύνσεις εναλλάξ και ένας δορυφόρος που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του. Εντυπωσιακός ο δεινόσαυρος, που μετά από τις εντολές μας μέσω του προγραμματισμού, περπάτησε μια συγκεκριμένη απόσταση σε διάφορες ταχύτητες.

robotics

 

 

 

 

Επιμέλεια: Ζωίτσα Βλάχου (εκπαιδευτικός  Πληροφορικής)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης