ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

Το περιοδικό του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου με τίτλο «Οι Εναλλακτικοί» ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2021-22 με δειλά βήματα και τη συνεργασία ολόκληρου του τμήματος Γ1. Τα παιδιά συνεργάζονταν μεταξύ τους, έγραφαν άρθρα για θέματα που τους ενδιέφεραν, έπαιρναν συνεντεύξεις, ζωγράφιζαν, έγραφαν λογοτεχνικά κείμενα και με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Δασκαλάκη και την άοκνη προσπάθεια των αρχισυντακτών Μαριαλένας Καρακανάκη και Σταυριανής Κασίμη παρέδωσαν δυο τεύχη. Το δεύτερο ειδικό τεύχος με τίτλο «Η καταιγίδα μιας Πανδημίας» αναφερόταν στον covid και στις επιπτώσεις του στην υγεία, στην κοινωνία, στη γλώσσα, στην τέχνη κ.ο.κ. και κέρδισε το Γ’ Βραβείο πανελλαδικά στο Διαγωνισμό που οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες».

Τη σχολική χρονιά 2022-23, «οι Εναλλακτικοί» ξεκίνησαν με άλλους μαθητές που ωστόσο έχουν τον ίδιο ζήλο με αυτούς που αποφοίτησαν. Οι δημοσιογράφοι μας άρχισαν να επιζητούν νέες δημοσιογραφικές εμπειρίες, όπως για παράδειγμα συνεντεύξεις με πολιτικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, όπως ο Δήμαρχος Κορδελιού –Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και λογοτέχνες με πανελλαδική εμβέλεια όπως ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου. Έτσι ετοιμάστηκαν δυο νέα τεύχη. Παράλληλα, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τις εφημερίδες και τους εργαζόμενους τους καθώς επισκέφθηκαν αρχεία εφημερίδων που φιλοξενούνται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης, την ημερήσια εφημερίδα της Κοζάνης «Χρόνος» όπως και το freepress περιοδικό «Together». Η φετινή ομάδα αποτελείται από 28 άτομα, της Γ’ και της Α’ τάξης του σχολείου μας με αρχισυντάκτη τον Γιώργο Τοζίδη.

Παράλληλα με το έντυπα τεύχη του περιοδικού μας αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το περιοδικό και δικτυακά αξιοποιώντας την υπηρεσία School Press του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Για την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού εργάστηκαν τα μέλη της ομάδας Γιάννης Χατσιούλης, Γιάννης Φούκας και Μιχαέλα Δουλάμη. Έτσι προχωρήσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση και των 4 τευχών του περιοδικού.

Καλή ανάγνωση!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης