Σωστή στάση σώματος μπροστά από ηλεκτρονικό υπολογιστή

εν είναι σπάνιο στην εποχή μας να περνάμε είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά πολλές ώρες κάθε μέρα μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, κάνοντας μικρές και συχνές επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Συνέπεια αυτού είναι πολλοί να υποφέρουν από πόνους πλάτης και αυχένα, εξαιτίας της κακής στάσης που έχουν όταν κάθονται μπροστά από ένα υπολογιστή.

Για την δημιουργία των προβλημάτων αυτών παίζει μεγάλο ρόλο, ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε σ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο τρόπος που καθόμαστε, η στάση του σώματος μας καθώς και η διαρρύθμιση του γραφείου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να συμβάλει στην πρόληψη μυϊκών και σκελετικών προβλημάτων.

Εάν κάνετε χρήση για πάνω από δύο ώρες τη μέρα θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιηθούν οι πόνοι:

  1. Καρέκλα: Η επιλογή μιας καρέκλας εργονομικής φύσης μπορεί να προσφέρει σωστή στάση και υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης
  2. Κεφάλι: Το κεφάλι πρέπει να είναι σε θέση που το πηγούνι είναι μαζεμένο προς τα πίσω και δεν σκύβει μπροστά! μην ξεχνάτε ότι το κεφάλι είναι ένα από τα πιο βαριά σημεία του σώματος μας !!!
  3. Ώμοι: Οι ώμοι πρέπει να είναι τραβηγμένοι πίσω και σε ευθεία κάθετη με τη μέση
  4. Αγκώνες: Οι αγκώνες είναι καλό να βρίσκονται σε επαφή με το γραφείο και να στηρίζονται σε αυτό
  5. Γόνατα: Τα γόνατα πρέπει να σχηματίζουνε γωνία 90 μοιρών, τα πέλματα να έχουν πλήρη επαφή με το πάτωμα και να μην ξεπερνάνε σε ύψος τη λεκάνη μου
  6. Λεκάνη: Η μέση μας, και πιο συγκεκριμένα η λεκάνη, πρέπει να ακουμπάει στην καρέκλα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μία ολοκληρωμένη υποστήριξη στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Μαρία, Ιωάννα

Σχολιάστε